Minja Subota tvrdi: Pomogao sam Minimaksu da otkrije Lepu Brenu

Minja Subota tvrdi: Pomogao sam Minimaksu da otkrije Lepu Brenu

Autor: | 27/03/2016

0


Jedan od najpopularnijih voditelja u istoriji jugoslovenske televizije, Minja Subota, u čijem su se „Muzičkom toboganu“ kao deca pojavila mnoga danas poznata pevačka imena, uticao je i na popularnost Lepe Brene.

Naime, Minja je, gostujući u emisiji „Grand magazin“ petkom, ispričao kako je slavnu pevačicu upravo on preporučio legendarnom kolegi, pokojnom Milovanu Iliću Minimaksu, koji je zaslužan za njeno pojavljivanje na televiziji.

- Brena i Slatki greh tada su snimili “Čačak, Čačak”. Ona je to otpevala na nekom festivalu. Minimaks je u svojoj emisiji koja se emitovala nedeljom popodne imao top listu za koju su mu trebale zanimljivosti.

Putovali smo avionom u Zagreb, kada mi se požalio da nema pravu numeru za top listu. Kažem mu za “Čačak”, nije mogao da veruje da postoji takva pesma kad je čuo stihove, mislio je da se šalim. Ubedio sam gad a potraži snimak. Pustio ju je jednom u emisiji, pa drugi, treći put… I ostalo je istorija - prisetio se Minja Subota u razgovoru sa voditeljima Katarinom Obradović i Goranom Jovanovićem.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Janko Petković hellomagazin