Oliver Dragojević ekskluzivno za "Hello": Svi danas rade u interesu slave koja traje kratko

Oliver Dragojević ekskluzivno za "Hello": Svi danas rade u interesu slave koja traje kratko

Autor: | 26/04/2016

0

Najveća regionalna zvezda i najbolji vokal nekadašnje jugoslovenske scene Oliver Dragojević odabrao je „Hello!“ kao prvi srpski magazin kome je dao intervju posle dvadeset pet godina. Posle uspešne promocije albuma „Familija“, koji je snimio sa Džibonijem, odveo nas je na kafu u kultni splitski hotel „Belvi“, gde smo pričali o svemu - starim i novim pesmama, familiji, životu pored mora, džezu i pretvaranju anonimusa u zvezde.

Smatrate li da su neke pređašne generacije bile toliko posvećene muzici jer su morale da se muče da bi čule novog Sinatru. Recimo, da im neko donese ploču iz inostranstva, dok je sada sve dostupno.

- Mi smo imali više vremena nego sad. Živelo se sporije, onaj ko nije imao smisla taj nije mogao nigde da uspe. Danas, ako nema smisla - taj postaje popularan, čak puni dvorane. Idu na nekvalitet, to je njima štos. Pre takav čovek nije mogao da se bavi tim poslom. Ima tih nekih zanimanja koja su meni neshvatljiva - evo, danas bih mogao da budem dizajner, a sutra ću biti „modni mačak“. Ove godine ću ići u „Velikog Brata“, pa ću biti voditelj na televiziji. To pre nije postojalo. Morao si da ideš u školu, da budeš dovoljno kompetentan za bilo kakvu vrstu zanata. Sada mnogi svoje zanimanje izaberu te godine. Zato imamo previše nekvalitetnih i voditelja i muzičkih urednika.

Mislite da je negativna selekcija učinila svoje?

- Nažalost, vrednosti su se promenile, čoveku je interesantna netalentovana osoba, zanimljiva po ne znam čemu. Po svemu, sem po znanju. To je senzacija - samo da se što brže okrene, samo da se proda. Evo, gledam masu nesposobnih, a arogantnih, za bilo kakvo vođenje koncerata. Svako se bavi menadžerstvom. Ima tu love pa ćemo to raditi. To pre nije bilo tako.

Jedan naš mladi pevač Marčelo za ovo doba je rekao: „Ovo je osveta netalentovanih ponavljača“. Danas svako može da postane zvezda, dok ste ranije i te kako morali da se borite za svoje mesto pod suncem.

- Ali ponovo je problem pesma. Ako nije dobra, „uzalud vam trud svirači“, što kaže „Kazalište“. To je najvažnije. Niko ne radi u interesu pesme, svi rade u interesu slave koja traje kratko. Bitno je biti mesec dana prvi na top-listi i da te posle niko više nikada ne čuje. Nepojmljivo. Ako si bio dobar, dobar si stalno. To ne može prestati, ni nestati.

Šta je još rekao i otkrio legendarni Oliver Dragojević možete pročitati u novom broju magazina "Hello" koji je od ponedeljka 25. aprila u prodaji na svim kioscima!

Komentari (0)

Loading
Jadranka Janković-Nešić PIXEL/hello

Najnovije vesti