Bata ne zna da je izgubio nogu!

Bata ne zna da je izgubio nogu!

Autor: | 10/05/2016

0

Glumac Velimir Bata Živojinović ne odustaje od borbe za život, a nakon amputacije dela noge, čuveni Valter se nalazi u šok-sobi.

Njemu se zdravstveno stanje nakon operacije u KBC "Dedinje" poboljšalo i on sada može samostalno da diše, zbog čega su lekari doneli odluku da ga skinu sa respiratora. Ipak, lekari mu još nisu saopštili da mu je noga amputirana, piše alo.rs.

Naime, Jelisaveta Lula Živojinović je u pratnji ćerke Jelene stigla u ranim jutarnjim satima na kardiovaskularno odeljenje, gde je glumac smešten. Kada smo je pitali u kakvom je stanju njen suprug, Lula je kratko odgovorila:

- Bata je odlično - rekla je glumčeva saputnica, ne želeći da komentariše Batino stanje nakon operacije.

Nakon sat vremena, iz bolnice je izašla samo Batina ćerka Jelena, koja je rekla da legendarni glumac još nije svestan da je ostao bez dela noge.

- Tata je svestan, bolje je i stabilan je - rekla je Jelena, međutim, na pitanje da li mu je saopšteno da mu je amputiran deo noge, Batina naslednica je rekla:

- Mislim da se to nijednom pacijentu ne govori dva dana nakon amputacije - zaključila je Jelena, nakon čega je automobilom otišla po Lulu, koja nije želela da ponovo izlazi pred novinare, te je bolnicu napustila na sporedni ulaz.

Iako Jelena tvrdi da je Bata u svesnom stanju, ali da ne zna da mu je noga amputirana, izvor objašnjava da je to moguće iz nekoliko razloga:

- Pacijent koji ima više od 80. godina, kao što je slučaj sa Batom, teže se oporavlja od anestezije, koja zbog njegovog starosnog doba ostavlja veće posledice i otežava buđenje, te je moguće da još nije u potpunosti svestan šta se dogodilo. Takođe, postoji medicinski fenomen koji se zove fantomska noga (fantomski ekstremitet), što znači da pacijent kojem je odstranjen estremitet još ima osećaj da noga postoji. Iako nije utvrđeno kako nastaje taj fenomen, postoje dva aspekta. Prvi je da je to psihološko stanje, a drugi da periferni nervi, zbog traume od amputacije, još šalju signal mozgu da ekstremitet postoji - rekao je doktor koji nije želeo da bude imenovan.

Podsećamo, velikanu srpskog glumišta amputirana je noga zbog gangrene koja je u međuvremenu napredovala. Bata je pre nekoliko dana prebačen iz bolnice "Sveti Sava" u KBC "Dedinje", gde je u petak izvršena operacija. Kako bi mu spasli život, lekari su uz pristanak porodice izvršili operaciju i noga mu je amputirana, nakon čega je smešten u šok-sobu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Mirko Tabašević hellomagazin

Pročitajte još