Jelena Bačić-Alimpić: Oduševljena sa kćerkom u zemlji koride i flamenka

Jelena Bačić-Alimpić: Oduševljena sa kćerkom u zemlji koride i flamenka

Autor: | 16/05/2016

0


U porodici bivše novinarke, a sada spisateljice Jelene Bačić-Alimpić svako proleće je po tradiciji rezervisano za putovanje sa kćerkom Dunjom. Ponosna majka i njena šesnaestogodišnja mezimica odlučile su da krenu u obilazak kraljevskih gradova Španije.

Posete Madridu, Kordobi, Sevilji, Granadi i Toledu obe će pamtiti do kraja života. Iako je Jelena samo desetak dana ranije prilikom boravka u Londonu povredila koleno, to je nije sprečilo da i sa imobilisanom nogom krene na put.

- Putovanja sa Dunjom za mene su neprocenjiva iz više razloga, a glavni je što smo tih dana po dvadeset četiri sata upućene jedna na drugu i možemo da razgovaramo o svim onim temama, što zbog brzog tempa života ne stižemo kada smo kod kuće. Od njene jedanaeste godine svakog proleća biramo različite destinacije koje posećujemo. Ovog puta imale smo prilično naporan tempo jer smo u samo šest dana imale dva leta, dok smo u Andaluziji čak dve hiljade kilometara prešle autobusom - počinje priču Jelena.

- Zahvaljujući predivnom vodiču Miroslavu mnogo toga smo naučile i videle zaista fascinantne znamenitosti. Imale smo priliku da obiđemo kuću u kojoj je Servantes napisao “Don Kihota”, u Madridu sam u parku “Retiro” iznajmila čamac i veslala, u Sevilji smo videle Kolumbov grob, a u Toledu smo u katedrali Svetog Tome čak čitav sat posmatrale El Grekovo remek-delo “Sahrana grofa Organza”. Bilo je zaista fascinantnih stvari o kojima bih mogla satima da pričam - iskrena je autorka mnogobrojnih bestselera, koja je ovog puta išla i u večernje izlaske sa kćerkom.

- Dunja je već devojka, tako da smo u Andaluziji imali priliku da posmatramo pravi flamenko u izvođenju španskih Roma, čak smo pile sangriju.

Nekadašnja novinarka tvrdi da svake godine sa kćerkom na putovanjima vodi sve ozbiljnije razgovore, a kako je njena mezimica veoma zrela za svoje godine, sve više imaju odnos kao prijateljice.

- Više je ne savetujem samo kao majka, već i kao žena. O svemu pričamo otvoreno, nema tabu tema i vrlo sam srećna što sam sa njom razvila odnos pun poverenja - tvrdi gospođa Bačić-Alimpić, koja kćerki daje i ljubavne savete.

- Dunja još nema ozbiljnu ljubavnu vezu, ali ono što joj ja želim jeste da voli i da bude voljena, jer je to najlepše osećanje na svetu. Upozoravam je i da svoje srce ne poklanja bilo kome, jer to ne zaslužuje svaki muškarac.


Iako sada imaju veoma blizak odnos, Jelena priznaje da to nije bilo tako na početku Dunjinog puberteta.

- Kada je počela da ulazi u pubertet, sa jedanaest godina, bila je u fazi da me nije volela, što je i uobičajeno u razvojnom procesu ženskog deteta. Za nju sam ja bila zla maćeha, dok je tata bio njen princ. Udaljila se od mene, što me je mnogo bolelo, i sa suprugom sam tražila rešenje da joj se ponovo približim. Tako smo došli na ideju da nas dve odemo na prvo samostalno putovanje. Provele smo nekoliko dana same zajedno i već tada je shvatila da sam joj ja najbolji prijatelj, a naš odnos je ponovo postao odličan. Zato smo odlučile da ta naša putovanja budu deo tradicije, u čemu me je suprug podržao - iskrena je poznata Novosađanka, koja je neposredno pre polaska u Španiju završila treći nastavak trilogije “Kazna za greh”, koja je izazvala nezapamćeno interesovanje publike.

- Ekskluzivno za vaše čitaoce otkrivam da će nova knjiga, čiji je naslov “Molitva za oproštaj”, biti objavljena 4. juna, a ja ću tokom leta imati velikoj broj promocija i književnih večeri kada ću se družiti sa mojim dragim čitaocima - zaključuje Jelena.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Privatna arhiva

Pročitajte još