Srpska javnost se oprašta od Bate Živojinovića: Poslednje zbogom za Valtera

Srpska javnost se oprašta od Bate Živojinovića: Poslednje zbogom za Valtera

Autor: | 23/05/2016

0

Srpsku javnost potresla je vest o smrti Velimira Bate Živojinovića. Od legendarnog Valtera na društvenim mrežama opraštaju se glumci, pevači, scenaristi...

Reditelj i scenarista Dragoslav Lazić , koji je decenijama snimao serije i filmove sa Batom Živojinovićem teško je podneo vest da je njegov veliki prijatelj i venčani kum preminuo.

 - Jako se loše osećam i teško mi je zbog Batine smrti. Za mene je to veliki gubitak. Otišao je moj prijatelj, kum, glumac, saradnik, umetnik, jednom rečju veliki čovek. Bata će ostati u našem srcu i sećanju – izjavio je za „Blic“ reditelj Lazić.

Dramaturg i scenarista Dimtrije Vojnov oprostio se od Bate preko Tvitera.

Kantautor Željko Joksimović je bio kratak u svojo poruci na ovoj društvenoj mreži.

Voditeljka Marijana Mićić se takođe oprostila od Bate Živojinovića.

Književnica Isidora Bjelica poručila je da je film izgubio svaki smisao.

Voditelj Ognjen Amidžić se takođe oprostio od Valtera.

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić, koji je sa Batom Živojinovićem igrao u nizu velikih filmova, oprostio se od preminulog kolege na emotivan način u pisanoj poruci:

- Maločas, kada sam saznao da je naš ugledni kolega Bata Živojinović otišao, zanemeo sam!! Sećanja ne blede! Ostavio je neraskidiv trag svojim raskošnim darom u mnogim našim zajedničkim filmovima. Pula nam se klanjala. Deca nam rasla! Mira i njegova Lula bile su bliske! Ostavio je trajan pečat svojim rolama! Imao je personalnost, britkost i raskošan dar kojim je plenio gledališta. Neka mu je laka zemlja. Svi smo mi na istom putu! Odlazeći ljudi! - napisao je Ljubiša prenosi Blic.

Radoš Bajić je na vest o smrti glumačke legende rekao:

- Otišao je najveći srpski filmski glumac. I baš kao u finalnim sekvencama filmova u kojima je briljirao, čovek koji je obeležio epohu srpskog i jugoslovenskog filma je otišao u večnost. Kao poslednji, u koloni velikana koji nas u poslednje vreme neumitno napuštaju. Njegovo mesto će trajno ostati upražnjeno – jer je on nezamenljiv. Kao mladi glumac učio sam od njega, sarađivali smo i družili se godinama. Poslednji projekat na kojem smo zajedno radili je film "Led" moje ćerke Jelene, u kojem je Bata maestralno tumačio ulogu deda Životija – to je bila veličanstvena kracija velikog umetnika. I čoveka. Neka mu je večna slava i hvala - kazao je Radoš za "Blic".

Mima Karadžić je kao i ostale kolege glumci, duboko potresen vešću da Bate više nema:

- Bata je bio veliki glumac i kada je on radio projekat to je mnogo značilo ekipi. Bio je duhovit čovek uvek spreman za šalu. Jednostavno je znao sta da kaže u datom trenutku, a što je bilo užasno bitno za glumački posao - rekao je Karadžić za "Blic" i dodao:

- Drago mi je što sam poznavao takvog borca i što sam radio sa njim nekoliko filmova kao što su: "Tri karte za Holivud", "Majstor i šampita"... Mislim da je Bata otišao ponosan, a i ponosni su svi oko njega koji su ga poznavali. Imao je jedan bogat i kompletan život.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscr/promo