Ni Instagram bez Bate više neće biti isti: Putovanje kroz život i film jedne legende (foto)

Ni Instagram bez Bate više neće biti isti: Putovanje kroz život i film jedne legende (foto)

Autor: | 24/05/2016

0

Velimir Bata Živojinović bio je i ostaće mnogo više od legende i ikone jugoslovenske kinematografije. Heroj svih generacija za kojeg ne postoje dovoljno velike reči. Kada je otišao u večnost, mnogi su, s razlogom, setno izgovorili da ni reč „film“ bez njega nema smisla.

"Čardak ni na nebu ni na zemlji" 1978. - Bata sa Radetom Markovićem, Ljiljanom Lašić, Oliverom Marković i Milenom Dravić

Dok se letos oporavljao od posledica moždanog udara, njegova unuka Dina otvorila mu nalog na Instagramu, gde mu se za kratko vreme pridružilo nekoliko hiljada pratilaca iz cele bivše države i svih krajeva sveta. Tu su se, između ostalih, našle i neke stare i retke fotografije koje do sada nismo imali prilike da vidimo, a koje su obeležile njegovu šest decenija dugu karijeru.

Boris Dvornik i Bata

Tako nam je nostalgiju probudio crno-belim slikama sa snimanja popularnih ratnih ostvarenja, kojima je evocirao uspomene na dobre zabave i druženje sa Titom i nekad nerazdvojnim prijateljem Borisom Dvornikom, potom sa Ričardom Bartonom, Liz Tejlor i mnogim drugim kolegama. Slavni glumac otkrivao je šta se sve dešavalo iza kulisa nekad prestižnih jugoslovenskih festivala i više od tri stotine filmova koje je snimio.

Boris i Bata bili su nerazdvojni ratni drugovi
U filmu "Svečana obaveza" iz 1986 sa Žarkom Lausevićem i Draganom Nikolićem
Sa Zlatom Petković i Farukom Begolijem
Sa suprugom Lulom u Kanu 1966
Milena Dravić, Antun Nalis, Aleksandar Saša Petrović, Božidarka Frajt, Ljubiša Samardžić kod Tita na prijemu na ostrvu Vanga Brioni tokom festiavala u Puli
"Obraz uz obraz" sa Milenom i Arsenom
Sa Ričardom Bartonom snimio je 1973. "Bitku na Sutjesci"
Sa Zlatom Petković i Farukom Begolijem
Sa Ružicom Sokić i Borisom Buzančićem u Puli
Filmski susreti u Nišu
Mira Furlan igrala je sa Batom u komediji "Ćao inspektore" 1985
Svi su se preselili u večnost - Bata, Danilo Stojković i Dragan Nikolić - "Idemo dalje"

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti