Milica Mandić među najboljim sportistima sveta

Milica Mandić među najboljim sportistima sveta

Autor: | 31/05/2016

0

Olimpijske igre u Riju polako se bliže, a naša zlatna olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić vredno se priprema i ne prestaje da nas raduje medaljama koje osvaja.

Sa poslednja dva takmičenja u Španiji i Švajcarskoj Milica se vratila sa srebrnom medaljom.

Koliko ti znače ove medalje s obzirom na to da si ih osvojila pred pripreme za Olimpijske igre?

Milica: Veoma. Prethodne tri godine trenirala sam vrlo naporno – to je bio najteži, ali ujedno i veoma uspešan period moje sportske karijere. Medalje koje sam osvojila dodatni su podstrek i motivacija da vredno treniram i odem spremna i u najboljoj formi u Rio na Olimpijske igre.

Nedavno je objavljeno da si postala deo Team Visa. Možeš li nam reći nešto više o tome?

Milica: Team Visa je jedinstveni globalni program kompanije Visa koji podiže svest o Visa-inom sponzorstvu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara i nudi medijsku promociju i finansijsku podršku sportistima koji teže ostvarenju svojih životnih snova, na sportskim terenima i van njih. Ja sam jedna od tri devojke iz CISSEE regiona 17 zemalja i jedina predstavnica Srbije izabrana u Team Visa, Rio 2016. Velika mi je čast što je tako i što ću stajati rame uz rame sa najboljim sportistima sveta.

Ko su Team Visa sportisti?

Milica: Za Olimpijske igre Rio 2016 tu su Olga Kharlan iz Ukrajine i Aleksandra Gerasimenya iz Belorusije, a neki od dosadašnjih članova su Majkl Felps, Sergej Bubka, naša Zorana Arunović, bliznakinje Ana i Lucija Zaninović koje treniraju tekvondo kao i ja.

Koliko ti znači podrška takve jedne kompanije?

Milica: To što sam postala deo Team Visa daće mi dodatnu motivaciju i ohrabrenje tokom priprema za Rio 2016, pre svega zbog finansijske podrške koja mi omogućava da se fokusiram na svoje treninge i pripreme.

Šta možemo da očekujemo u Rio 2016?

Milica: Iz dana u dan uzbuđenje raste jer se najveće i najvažnije takmičenje bliži. Predstoje mi još dva takmičenja a onda ću potpuno da se fokusiram na treninge i pripreme za Igre. Nije prvi put da učestvujem na Olimpijskim igrama, ali za razliku od prošlog puta očekivanja su veća. Zadovoljna sam formom iako postoje još neke sitnice na kojima moram da radim. Međutim, kakav god rezultat bio bitno je da se bavim sportom koji me u potpunosti ispunjava i za razliku od prošlog puta sada se trudim da uživam u svakom trenutku.

Može li par blic pitanja za kraj?

Milica: Hajde.

Započeću a ti dopuni…

Moj najveći izazov je…

Milica: Povrede. Nikada se neću navići na njih.

Ne volim predrasude o…

Milica: Tome da žene koje se bave sportom moraju da budu muškobanjaste.

Volela bih da…

Milica: Volela bih da sam dobra u fudbalu. Često igramo fudbal pre treninga kako bismo se zagrejali, ali smatram da nisam posebno talentovana.

Moj omiljeni slatkiš je…

Milica: Voćka - ananas, jer je jedini dozvoljen u mojoj dijeti.

I za kraj, moja omiljena pesma je…

Milica: Mi smo ta ekipa – Beogradski sindikat

Komentari (0)

Loading
Hello! Vladimir Miloradović
Tagovi: Milica Mandić

Pročitajte još

Najnovije vesti