Ovako će Seka Aleksić obezbediti univerzalni lek za svoje dete

Ovako će Seka Aleksić obezbediti univerzalni lek za svoje dete

Autor: | 09/06/2016

0

Seka Aleksić, koja je u petom mesecu trudnoće, rešila je da nakon porođaja zamrzne matične ćelije iz pupčane vrpce svog sina.

Pevačica će svoje prvo dete na svet doneti u septembru u Beču, a za zamrzavanje se odlučila jer ta metoda omogućava lečenje raznih bolesti. I cena nije velika, s obzirom na to da se detetu obezbeđuje sigurnost. U putanju je 1.700 evra, koje je pevačica već uplatila specijalizovanoj banci u kojoj će se narednih 20 godina čuvati uzorak. U pomenutu cenu uključeni su transport od bolnice do banke, laboratorijska obrada i čuvanje.

Otkako je ostala u drugom stanju, Seka vodi računa o svakom detalju. Najvažnije joj je bilo da obezbedi univerzalni potencijalni lek za svoje dete. Na ovaj način obezbeđuje se lek za leukemiju, kancer, nasledne anemije, pa i metaboličke poremećaje - priča neimenovani izvor "Kurira".

Od prijateljice koja radi u bolnici u kojoj se čuvaju matične ćelije pevačica je saznala da će takvo lečenje biti terapija budućnosti. Seka se do detalja informisala o svemu i potpisala ugovor. Sada jedva čeka trenutak kada će se na svet doneti svoje prvo dete - završava izvor.

Inače, u svetu se gotovo sve zvezde odlučuju na korak zamrzavanja matičnih ćelija, a Aleksićeva nije jedina javna ličnost u našoj zemlji koja je rešila da se ovim putem osigura svoje dete od bolesti.

Glumac Nikola Kojo je u dogovoru sa suprugom takođe zamrznuo matične ćelije svojih bliznakinja. Sekina koleginica Tijana Dapčević pre osam godina je postupila na isti način, pa je ostavila matične ćelije na čuvanje u jednoj bolnici u Nemačkoj. I Bojana Rajić je to učinila, ali u Švajcarskoj.

 

Komentari (0)

Loading
Bojan promo
Tagovi: seka aleksić

Pročitajte još

Najnovije vesti