Spremite se za uživanje - počinje 25. Belef

Spremite se za uživanje - počinje 25. Belef

Autor: | 19/06/2016

0

Beogradski letnji festival počinje koncertima domaćeg sastava „Zemlja gruva" i španske grupe "Los Mambo Jambo" u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja.

Odbor Belefa selektovao je za 25. izdanje te manifestacije 30 programa iz različitih umetničkih oblasti.

Na ovogodišnjem Belefu, koji će trajati do 30. jula, nastupiće dva nacionalna ansambla - ansambl Drame Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada koji će se predstaviti beogradskom premijerom poznate predstave Karla Goldonija Sluga dvaju gospodara i Opera Narodnog pozorišta iz Beograda, čiji će solisti i orkestar nastupiti na koncertu 29. juna.

Hor „Kolibri“, koji je ostvario veliki uspeh na takmičenju horova u Belgiji gde je među 128 horova osvojio prvo mesto, koncert će održati prvi put na Beogradskom letnjenjm festivalu.

Univerzitet umetnosti će na festivalu prikazati predstave svojih studenata - Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta muzičke umetnosti.

Posebna saradnja ostvarena je sa Evropskom komisijom, ambasadom Španije i Institutom Servantes, ambasadom Holandije odakle dolazi „Omladinska filharmonija“, zatim poznata etno grupa "Moreska nova" sa juga Italije, umetnici iz Francuske i Rusije, kao i iz regiona poput trubadura Ibrice Jusića i Matije Dedića i Zorana Predina, koji će prirediti svojevrstan omaž Arsenu Dediću.

Ansambl "Renesans"

Program obuhvata i predstave za decu u izvođenju dečijih pozorišta i dečijih pozorišnih trupa.

Na festivalu će nastupati umetnici koji su svojim delovanjem u našem kulturnom prostoru proteklih godina ostavili svoj snažan umetnički i izvođački pečat, kao što su Smiljka Isaković i Uroš Dojčinović, dobitnici nagrade UMUS-a za proteklu godinu, Jelena Tomašević i „Big bend“, Bilja Krstić, koja slavi 40 godina plodnog umetničkog rada i 15 godina sa ansamblom „Bistrik“, Anja Đorđević, ansambl „Renesans“, LP duo, Vasil Hadžimanov, i u svom žanru neprevaziđena „Ođila“.

Dečji hor "Kolibri"

Veliko finale na kraju letnjeg festivala prirediće Državni akademski ansambl „Berjoska“, ruska i svetska muzičko-plesna atrakcija, 30. jula na stadionu „Tašmajdan“.

U okviru vizuelnog programa biće prikazane dve izložbe: "Duhovi - beogradske lutke iz izloga" i izložba na otvorenom mreže umetničkih škola "Design Net".

Na ovogodišnjem festivalu biće 10 besplatnih programa, dok za ostale karte koštaju 200, 300, 400 i 600 dinara, saopštili su organizatori.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs belef.org
Tagovi: kultura