Miloš Urošević: Moj tajni začin je veliki zagrljaj sa sinom

Miloš Urošević: Moj tajni začin je veliki zagrljaj sa sinom

Autor: | 19/06/2016

0


Zahvaljujući šarmu kojim zrači i duhovitošću kojom pleni voditelj Miloš Urošević postao je miljenik velikog dela publike, koja ga i danas pamti iz vremena kada je u svom stilu izveštavao o vremenskim uslovima u zemlji i svetu.

U ovoj televizijskoj sezoni gledamo ga u kulinarskom šou-programu “Moja mama kuva bolje od tvoje”, u čemu mu pomaže najpoznatiji televizijski šef kuhinje Saša Mišić.

Nove cake koje je naučio tokom rada na ovom projektu odlično koristi u pripremanju hrane za porodičnu trpezu, pa često supruzi Zorani i sinu Vasiliju priredi gurmansku gozbu. O svojim kulinarskim sposobnostima i interesovanjima Miloš, između ostalog, govori u razgovoru za magazin“Hello!”.

Gledaoci vas radnim danima gledaju u ulozi voditelja kulinarskog dvoboja „Moja mama kuva bolje od tvoje“. Čime vas je privukao ovaj projekat?

- Projekat „Moja mama kuva bolje od tvoje“ privukao me je dugo priželjkivanom saradnjom sa jednim od najboljih šefova kuhinje Sašom Mišićem. Mogućnost da se napravi nešto drugačije, možda bolje od onoga što je već urađeno, a tu je, naravno, i kulinarski izazov u koji ozbiljno ulazim prvi put u karijeri.

Jeste li zbog ove emisije i kod kuće preuzeli inicijativu u kuhinji?

- Zaista volim da kuvam i ta inicijativa me je držala i pre ove emisije. Kulinarski šou me je naterao da promenim ugao gledanja kada je reč o načinu pripremanja hrane.


Da li biste se usudili da suprugu Zoranu i njenu majku izazovete na dvoboj u vašoj emisiji sa vašom majkom?

- To bi bio ozbiljan dvoboj u kome bih, čini mi se, bez obzira na pobednika, ja najviše stradao. Možda i zbog toga što bi pravednog Sašu morao da ubeđujem i molim, jer mito provereno ne funkcioniše, da proglasi nerešeno. Jedno je sigurno, na kraju kuvanja, svi bismo uživali u dobrim jelima.


Volite li da odlazite na pijacu i šta najviše volite da kupujete?

- Obožavam pijacu. U praksi ne volim da se cenkam. Najveći problem mog odlaska na pijacu je što bih sve kupio. Za mene je to mesto sa svojom ponudom mnogo veći izazov od bilo kog super-mega-giga-marketa. Voleo bih da grešim, ali čini mi se da pijace gube bitku.

Čime najradije začinite svoj dan?

- Velikim zagrljajem sa sinom i ručkom ili večerom sa porodicom i prijateljima.


Prošle godine krenuli ste u obračun sa viškom kilograma. Jeste li ostali dosledni toj odluci?

- Trudim se da održim korak. Kontrola je veliki problem, ako volite da jedete, a ne radite to po spisku i u dogovorenim vremenskim okvirima. Postaje mi jasno da će spisak namirnica morati ponovo da se aktivira.

Veći deo života bavili ste se sportom. Kako održavate kondiciju danas?

- Trim-staza na Košutnjaku, tartan-staza na Tašmajdanu, traka za trčanje u teretani i povremene vežbe u kućnoj varijanti.

Kojoj hrani ne možete da odolite, a trebalo bi?

- Voleo bih da me neko nauči veštinu izbegavanja testa i testenina. Voleo bih i da neko izmisli dijetu baziranu na ugljenim hidratima.


Izdvajate li vreme za sportske obračune sa sinom Vasilijem?

- Prema tabelama, koje su radili ozbiljni srpski stručnjaci iz oblasti sporta, Vasilije tek sada stiže do uzrasta kada bi trebalo da počne sa ozbiljnijim treninzima. U međuvremenu, valjalo bi naučiti kako se igra šah.

Prepoznajete li u Vasiliju neke svoje osobine i da li vam krade štoseve i “prodaje” ih u školi?

- Vasilije je pun svojih štoseva i „prodaje“ ih svima i u svakoj prilici. Uvek mi izmami osmeh kada prepoznam sebe u njegovom ponašanju, ali se trudim da mu omogućim da razvije svoj duh i osobenosti.

Ko je u vašoj porodici zadužen za strogoću?

- Kao - ja, ali nema mnogo prostora za treniranje strogoće. Ovo je 21. vek i diplomatija je pronašla put do većine domova, pa i do našeg. Sada je praksa dovesti sve ukućane do ravnopravnosti u sistemu glasanja, ali tako da svako snosi odgovornost za svoje odluke. Naravno da po određenim pitanjima dolazi do stvaranja kartela, ali brzom i efikasnom reakcijom sve se ponovo rešava mirnim putem.



Među brojnim simpatičnim izjavama koje ste dali o svojoj porodici našla se i ona da je kćerka Milica ostala na listi čekanja kada ste saznali da očekujete sina. Da li se to čekanje bliži kraju?

- Komšijski zahtevamo odgovor na to pitanje već duže vreme, ali nam je „Agencija za poverljiva dokumenta i informacije“ izrekla opravdane mere zaštite izvora podataka zbog, kako je naglašeno, zajedničkog interesa.

Praktikujete li porodične izlete van grada i koliko često uspevate da ih priuštite?

- Uživamo u svakom trenutku provedenom van asfalta, naročito tokom toplih i sunčanih dana. Uglavnom su to prijateljske posete ili jednodnevni izleti onim danima kada nema drugih obaveza. Tim povodom pozdravljam Elvisa i zakazujem mu viđanje za vikend.

Važite za duhovitu osobu, čime negujete duh?

- Redovno pranje ruku i umivanje posle napornog radnog dana i druženje sa ljudima koji vas vole i koje vi volite mentalna je higijena koju svakome preporučujem. Naravno, tu je i malo holesterola i povremena umerena doza fermentisanog voća. Bez preterivanja, molim.

Šta je to što u ovom trenutku najviše priželjkujete?

- Oduvek sam mislio da je ova rečenica toliko devalvirana da je besmisleno izgovoriti je i apsolutno sam svestan da je utopija u pitanju, ali najviše priželjkujem - mir u svetu.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Aleksandar Krstović