Švajnštajger dobija srpski pasoš ako zaželi

Švajnštajger dobija srpski pasoš ako zaželi

Autor: | 14/07/2016

0

Poznati fudbaler Bastijan Švajnštajger postao je "srpski zet" nakon što je oženio našu teniserku Anu Ivanović. Sada Švajni ima sve šanse da postane i naš državljanin.

- Ja dajem samo diplomatske i službene pasoše, a za državljanstvo i obične pasoše nadležan je MUP. Ako on to bude želeo, moguća je takva odluka - rekao je za „Blic” Ivica Dačić.

Pre nešto više od šest godina, manekenka i sada već bivša supruga košarkaša Marka Jarića, Adrijana Lima dobila je srpski pasoš i državljanstvo.

Tim povodom objavljeno je saopštenje za javnost i fotografija tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i Lime, prilikom uručenja pasoša.

Ipak, kada su krenule trzavice u braku poznatog para, obelodanjeno je da zbog proceduralnih prepreka posao oko dodele pasoša nikada nije priveden kraju.

Naš pasoš dobila je i zvezda akcionih filmova Stiven Sigal.

Njemu je to omogućeno veoma brzo, dok je kultnom reditelju dečjih emisija Timotiju Džonu Bajfordu to pošlo za rukom tek posle 33 godine čekanja.

Pasoše su dobili i bivši košarkašimi KK Crvena Zvezda Demarkusu Nelsonu i Čarlsu Dženkinsu, a od septembra 2010. godine našom putnom ispravom može se pohvaliti i brazilski fudbaler Kleo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Splash

Pročitajte još