Svi detalji predbračnog ugovora Ane i Bastijana

Svi detalji predbračnog ugovora Ane i Bastijana

Autor: | 23/07/2016

0


Sportsko venčanje godine desilo se pre 10 dana u Veneciji, ali s obzirm da su i Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger poprilično bogati potpisali su predbračni ugovor.

Iako ne zvuči romantično, takve stvari su uobičajene kada se radi o poznatim i bogatim.

Ovaj pravni sporazum sastavili su advokati Bastijana Švajnštajgera po nemačkim zakonima, otkriva za „Blic puls“ izvor blizak paru.

Kako se saznaje Anin i Švajnijev predbračni ugovor ima čak 64 strane na kojima je upisan svaki član zakona po kojem je uređen njihov odnos sa sve citiranim tačkama kako kasnije ne bi bilo zabune.

Interesantno je da će njih dvoje, pre svega, iako su u braku, imati odvojene bankovne račune.

- Njih dvoje ulaze u brak, ali to ne znači da će spajati račune. Advokati su Bastijana savetovali da svako od njih ima svoj račun - ispričao je izvor za „Blic puls“.

Predbračni ugovor sadrži i saldo njihovih primanja na dan venčanja i popisan je sav novac koji poseduju.

Novac i nekretnine

Ana Ivanović je samo od tenisa do danas zaradila 15.456.042 dolara. Ove sezone ona je od igara na terenu inkasirala 462.064 zelenih novčanica.

Ipak, Ana ima sjajne ugovore van terena. Ima doživotni ugovor sa nemačkom firmom „Adidas“ od kojeg godišnje dobija oko pet miliona dolara sa tendencijom rasta do 12 miliona u zavisnosti od njenih uspeha u magičnom pravougaoniku.

Jedna od najlepših sportistkinja sveta ima unosne ugovore sa kompanijama „Seiko“, „Šiseido“, „Roleks“, „Joneks“ (čijim reketima igra), „Dubai djuti fri“...

Švajnštajger je prelaskom iz Bajerna u Mančester zaradio za tri sezone 48 miliona funti. Nemac je dosta ulagao i u nekretnine, uključujući i stan u Minhenu koji je kupio za Anu.

Ana se nije preterano bavila kupovinom nekretnina. Osim stana u Beogradu i imanja u Krčedinu, gospođa Švajnštajger ima kuću na Majorki u kojoj provodi većinu vremena kada nije na Ostrvu sa Bastijanom.

Aneks za naslednike

Nemački zakoni nalažu da njihovi predbračni ugovori budu sastavljeni u sitna crevca pa se i pre venčanja, kako se saznaje, napravio plan za naslednike bez obzira na to koliko ih bude.

Kako Ana i Bastijan nameravaju da postanu roditelji, aneks ugovora je pripremljen za taj trenutak.

- Onog trenutka kada postanu roditelji, menjaju se određene tačke ugovora i to je već predviđeno pripremljenim aneksom. Naravno da će tada raspodela finansija biti drugačija u odnosu na sadašnji trenutak kada njih dvoje nemaju dece - objasnio je izbor za „Blic puls“.

Pokloni

Zbog poslovnih obaveza i Ana i Švajni izuzetno često putuju po svetu, zbog čega uglavnom žive u iznamljenim vilama kako ne bi stalno kupovali nekretnine jer se ne zadržavaju više godina u jednom mestu. Predbračnim ugovorom predviđeno je da te stavke regulišu sami, usmenim putem.

- Ana i Švajnštajger će se usmeno dogovarati kako će i ko plaćati iznajmljene prostore za stanovanje i to ne podleže kasnijoj primeni zakona. Dakle, neće moći da jedno drugome prebacuju ko je koliko novca dao na iznajmljivanje životnog prostora - objašnjava izvor upućen u ovaj ugovor.

Takođe, ugovoru ne podležu ni pokloni. Sve što Ana pokloni Bastijanu i obrnuto i nakon eventualnog razvoda ostaje onome kome je darovano.

U potpisivanje predbračnog ugovora uz Anu, navodno je bila uključena i njena majka Dragana.

- Ugovor koji su sačinili Švajnijevi advokati poslat je advokatskoj kancelariji iz Beograda, koja već godinama brine o Aninim pravnim poslovima. Ivanovićeva i njena mama, koje su u tom trenutku bile na Majorki, pozvane su od strane advokata kako bi im protumačili svaku tačku pojedinačno i kako bi one to aminovale pre potpisivanja. Kada su pogledale ugovor, njih dve su se složile sa svim tačkama i on je potpisan bez ikakvih problema pa je s njenim potpisom ugovor vraćen Bastijanovim advokatima. Ani je objašnjeno šta taj ugovor podrazumeva i ona se složila - kaže izvor koji je upućen u ovaj slučaj.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Splash