Genetski muzički kod Vasila Hadžimanova

Genetski muzički kod Vasila Hadžimanova

Autor: | 24/07/2016

0


Kada se spoje porodična sloga i umetnost, onda genetskom "muzičkom kodu" Hadžimanov - Veletanlić nema kraja.

Vasil Hadžimanov je prošle godine imao zajednički koncert sa ocem Zafirom.

Nedavno je nastupao sa tetkom Biserom, prošle nedelje u muziciranju pridružila mu se i ćerka Marta.

- Imam sreću da su moji roditelji i moja tetka odlični muzičari. Svaki put kad izađem na scenu sa njima i ćerkom Martom, osetim veliko zadovoljstvo.

Vaša majka Senka je nekako "u senci" porodičnih nastupa.

- Majka se povukla sa scene kada je počeo raspad Jugoslavije. Ti ljudi koji su nekad značili nešto bačeni su u senku generalno. Ona nam je velika podrška.

Inspiraciju za svoje stvaralaštvo nalazite u kombinaciji džeza, etno i fank zvuka.

- Kada komponujem, ne razmišljam o tome da li će ta muzika dopreti do šireg auditorijuma. Čim se popnem na binu, trudim se da napravim dobru komunikaciju sa publikom koja je došla da me sluša.

Sam džez ovde nije mnogo popularan.

- Teško je osvojiti novu publiku, jer džeza u našim medijima ima na kašičicu. Svaki put kad sviram džez, čini mi se kao da mi je to prvi koncert.

Stvari se, ipak, polako menjaju.

- Naš glavni grad je jedan od retkih koji ima neku ponudu. Ali ni Beograd nije idealan kada pričamo o domaćim autorskim projektima. Ima tu svega i svačega. Raznih bendića koji sviraju hitove po splavovima, kafanama... Nema dovoljno prostora da mlad, talentovan kadar izađe na površinu.


Napisali ste pesmu povodom 70 godina UN.

- Bio sam inspirisan vizijom za novu budućnost. Pored svih teškoća na planeti, moram u to da verujem, mada sve deluje stravično i grozno. Zato UN i sve druge organizacije moraju da ispune svoja obećanja o boljem svetu.


Ćerka Marta ide vašim stopama. Šta je savetujete?

- Logično je da bude bolja od svih nas i mi u porodici svi to želimo. Ne savetujem je mnogo. Ona je našla svoj poziv, a kada to nađeš, 99 odsto problema nestaje.

Šta vam je još obeležilo ovu nedelju mimo muzičkog zanata?

- Sav sam u muzici. Proteklu nedelju su mi obeležile nove recenzije na poslednji album "Vasil Hadžimanov benda". Naše poslednje izdanje je dobilo četrdesetak recenzija po celom svetu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Arhiva Hello!