Koštana pred sudom: Sudiće bolesnom čoveku

Koštana pred sudom: Sudiće bolesnom čoveku

Autor: | 03/08/2016

0


Popularni pevač sevdalinki Božo Vrećo napustio je zbog zdravstvenih problema predstavu "Koštana" reditelja Kokana Mladenovića, u kojoj je trebalo da tumači naslovnu ulogu, a producenti su najavili da će ga tužiti zbog nanete štete.

- Ukoliko me budu tužili, sudiće se sa čovekom koji boluje od epilepsije. Predstava mi je donela samo stres, epileptični napad i teško zdravstveno stanje, pa mi je sada samo to najbitnije, da povratim snagu - rekao je Vrećo i dodao:

- I u ugovoru je postojala tačka po kojoj se, usled bilo kakvog problema, a naročito zdravstvenog, učesnik može povući iz projekta. No to očigledno tim ljudima nije dovoljno. Opet ponavljam: sudski proces sa čovekom koji boluje od neizlečive bolesti je priča za sebe i sve jako snažno utiče na mene - poručio je Vrećo za Novosti.

Vanserijski bosanski izvođač sevdalinki, koga zbog neobičnog stajlinga nazivaju "bosanskom Končitom Vurst", iznenada je u noći između subote i nedelje, napustio pripreme za predstavu čija je premijera zakazana za 5. avgust u Tivtu, i odustao od uloge.

Ekipa predvođena Mladenovićem našla se u nerešivom problemu, jer je nova verzija "Koštane" bazirana upravo na Vreći i smeloj umetničkoj obradi u kojoj je junakinja Bore Stankovića zapravo muškarac.

- "Koštane' će biti i to 5. avgusta kako je planirana i igraće je Emina Elor, sjajna glumica koja je i inače bila u našoj podeli, a već s ogromnim uspehom igrala Koštanu u predstavi Andraša Urbana u Subotici. Naravno, naša 'Koštana' je nešto potpuno drugo, ali ako je to priča o slobodi o individualnosti, o nekome ko promoviše potpuno drugačije vrednosti i živi svoju slobodu, onda se može ispričati na mnogo načina pa i na ovaj koji ćemo mi ispričati - rekao je Mladenović.

Na pitanje kako se oseća zbog toga što je Božo Vrećo odustao od glavne uloge, kaže:

- Ja sam uložio višegodišnji napor da ta predstava ugleda svetlo dana upravo sa Božom Vrećom u glavnoj ulozi. On je specifična pojava na ovim prostorima i neko ko živi sopstvenu slobodu uz mnogo rizika, neko ko i na temu sopstvenog erotskog dualizma i toga kako oseća svet jeste jedna moguća dragocena Koštana. Koštana je svakako drugačija i ne pristaje na norme okoline. To nepristajanje može da bude i na način Boža Vreće. Čitav producentski tim, ansambl sa najvećim glumcima regiona i ja uložili smo velike napore da se predstava realizuje upravo s njim. Žao mi je što nije iskoristio šansu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Printscreen
Tagovi: božo vrećo

Pročitajte još

Najnovije vesti