Afera Koštana: Božo Vrećo će ostati moja lična sramota

Afera Koštana: Božo Vrećo će ostati moja lična sramota

Autor: | 04/08/2016

0


Kokan Mladenović, reditelj predstave kontroverzne postavke predstave Koštana sa puno ljutine ali i iskrenosti oglasio se povodom afere koja je desila kada je Božo Vrećo koji je igrao glavnu ulogu napustio projekat.

- Iako je, od samog početka rada, naišao na ljubav, pažnju i razumevanje svih učesnika u predstavi, među kojima su dobitnici Zlatnih lavova u Veneciji, Messovih lovorovih vijenaca, Sterijinih nagrada i nebrojenih esnafskih priznanja, Božo Vrećo nije uspeo da shvati fenomen pozorišta kao kolektivnog čina - rekao je Mladenović u intervjuu za dnevni list Danas.

- Sve je kulminiralo njegovim samovoljnim prekrajanjem prethodno postignutih dogovora i napuštanjem predstave, što predstavlja ne samo kršenje svih moralnih i etičkih normi na kojima se zasniva život u teatru, već i potpisanih ugovora sa koproducentima predstave. Ubeđen sam da će i naša nova "Koštana", sa Eminom Elor u naslovnoj ulozi, predstavljati trijumf ovoga ansambla, a Božo Vrećo će, s obzirom na uloženi trud, poverenje i žrtve koje su podnete da bi on nastupio u ulozi Koštane, ostati moja lična sramota - poručio je reditelj predstave Kokan Mladenović.

Božo Vrećo je napustio predstavu pred premijeru zbog zdravstvenih razloga, tačnije epilepsije.

Presdtava Koštana pripremala se više od godinu dana.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs print screen