Vlasti Velisavljeviću nagrada za životno delo

Vlasti Velisavljeviću nagrada za životno delo

Autor: | 07/10/2016

0


Doajen srpskog glumišta, pozorišni, televizijski i filmski glumac Vlasta Velisavljević dobitnik je najvišeg priznanja 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije" u Jagodini "zlatnog ćurana" za životno delo.

Odluku o dodeli nagrade Vlasti Velisavljeviću (90) saopštio je umetnički direktor festivala Dobrica Milićević, a nagrada će biti uručena na "Danima komedije", koji se po tradiciji održavaju od 20. do 27. marta naredne godine.

- Popularni glumac ostvario je preko 360 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji i po tome je rekord ne samo u našoj zemlji već i u svetu - istakao je Milićević.

Pored ostalih igrao je preko 40 godina u legendarnoj predstavi "Buba u uhu" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je nekoliko puta igrana i na "Danima komedije".

On je rekao da su Velisavljevića "dramski umetnici uvek smatrali najpoželjnijim pratnerom na sceni".

Velisavljević je i počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

"Zlatni ćuran" se sastoji od statuete ćuran, plakete i novčanog iznosa.

Nagrada je ustanovljena 2001. godine a dosadašnji dobitnici su glumci Miodrag Petrović - Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubomir Ubavkić - Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimr Đuza Stojiljković, Petar Kralj, Milena Dravić, Jelisaveta Seka Sabljić, Rada Đuričin, Svetlana Bojković, Ivan Bekjarev i reditelj Dragoslav Lazić.

Dobitnici nagrade su pisci i pozorišni kritičari - Muharem Pervić i Milosav Buca Mirković, a režiser Dejan Mijač je odbio da primi nagradu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Listal