Maja Nikolić za Novi Hello!: Čudo me je spasilo od smrti

Maja Nikolić za Novi Hello!: Čudo me je spasilo od smrti

Autor: | 31/10/2016

0


Novinarka i voditeljka Maja Nikolić može da se pohvali zavidnom televizijskom karijerom, dugom dve decenije.

Ljupka brineta počela je karijeru na nekadašnjoj „BK“ televiziji u prelomnom životnom periodu kada se sa porodicom iz ratnog Sarajeva preselila u Beograd.

Iako je u srpsku prestonicu došla s namerom da ovde ostane svega nekoliko nedelja, u rodni grad se nije vratila.

Spletom životnih okolnosti ubrzo je upoznala i supruga Aleksandra, sa kojim je u braku već četrnaest godina, a uz veliku ljubav zajedničkim snagama odgajaju njihovo troje dece - trinaestogodišnju Teu, desetogodišnjeg Darka i osmogodišnju Tiju.

Novi život koji je izgradila izbrisao je sve teške uspomene, a zahvaljujući pozitivnom pristupu, Maja i danas lako prevazilazi loše životne trenutke. Zahvaljujući vedroj prirodi i optimističnom stavu osmeh je njen zaštitni znak, čak i u teškim situacijama sa kojima se susretala, a iz kojih je naučila mnoge lekcije.

Zato svoj status javne ličnosti rado koristi da motiviše ljude da vode računa o zdravlju i da, bez obzira na ubrzan životni tempo, pronađu vremena za sebe.

Pre nekoliko meseci prešli ste sa “Radio-televizije Srbije” na “Prvu” televiziju. S obzirom na to da se promena posla smatra jednim od najstresnijih događaja, kako ste se vi navikli na novo radno okruženje?

- Kod mene je situacija bila obrnuta jer je moj prelazak na “Prvu” televiziju bio zapravo beg od stresa. Poslednjih godinu i po dana rada na Javnom servisu osećala sam da nemam prostor da se profesionalno razvijam i da više ne uživam u poslu. Znala sam da ne treba da bude tako, jer imam sreće da dugo i uspešno radim posao koji volim, a došla sam u situaciju da se osećam loše. Zato sam oberučke prihvatila predlog direktorke “Antena grupe” Maje Grčić da vodim emisiju “150 minuta”, koja je bila osmišljena pre našeg prvog sastanka. Nije mi trebalo mnogo vremena da donesem odluku o promeni posla pošto mi je bilo jasno da će to biti dobra emisija, ali sam verovala Maji jer mi se dopala njena energija, kao i vizija o tome kako bi trebalo da se razvija “Prva” televizija. Odluku sam donela intuitivno, što se kaže stomakom, ali se ispostavilo da nisam pogrešila. Rezultati u našem poslu su merljivi, a “150 minuta” je za vrlo kratko vreme postala najgledanija emisija u svom terminu.

Koje vam je najstresnije iskustvo koje ste doživeli?Kako pamtite taj period?

- To je bila situacija u kojoj uopšte nisam bila pozitivna. Život mi je bio ugrožen i doktor Vlada Đukić me je bukvalno spasao od smrti. Puklo mi je slepo crevo i dobila sam sepsu, a svi lekari znaju da su to situacije koje se najčešće ne prežive. Opet, dragi Bog je hteo da to ne bude moj kraj, jer su se stvari tako namestile da ja za njih nemam drugo objašnjenje. Kada sam došla u Hitnu pomoć, primio me je jedan mladi lekar, ali se, srećom, tu našao iskusni Vlada Đukić, koji je rekao svom kolegi da će me preuzeti kao pacijenta. Da nije bilo tako, verovatno sada ne bismo radili ovaj intervju.


Ostatak zanimljivog intervjua pročitajte u novom broju magazina Hello! koji je u prodaji do 6. novembra.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević
Tagovi: Maja Nikolić

Pročitajte još

Najnovije vesti