Pesma Miše Kovača na Marsu!

Pesma Miše Kovača na Marsu!

Autor: | 05/11/2016

0


Da čovek zasta ne zan kuda bi život ili karijera mogli da ga odedu svedoči i slučaj Miše Kovača.

Njegova pesma Poljubi zemlju koju hodaš lako bi mogla da se nađe na Marsu zajedno sa nekim velikim svetskim hitovima.

O čemu se zapravo radi?

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crvenu planetu poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity. Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pesme.

Tako se na Marsu mogao čuti hit Beatlesa “Good Morning, Good Morning”, a kad je Spiritu pukao kabl, pustili su “Unchained” Van Halena. Hit “Pictures Of You” zasvirao je Opportunityju kad je poslao fotografije na Zemlju.

Vrtele su se pesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svetske muzike.

Kad je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu godišnjicu misije na Marsu, redakcija 24sata odlučila je NASA-i poslati muzički predlog svojih čitalaca.

- Stihovi su veoma dirljivi i pesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pesama koje će biti emitovane - rekli su iz NASA-e.

Dodali su da će, čim se vrati trend puštanja pesama na Crvenoj planeti, emitovati i ovaj hit Miše Kovače kao i da se nadaju se da će to biti uskoro.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Printscreen
Tagovi: mišo kovač