Cune Gojković: Sanjam da snimim duet sa ćerkama i dobijem praunuče

Cune Gojković: Sanjam da snimim duet sa ćerkama i dobijem praunuče

Autor: | 05/11/2016

0


Legenda narodne muzike Predrag Gojković Cune (83), iako narušenog zdravlja, mašta da barem još jednom zapeva, i to s kćerkama Natašom i Katrinom.

Želja mu je da sa naslednicama snimi pesmu “Unforgettable” Neta Kinga Kola.

Žao mi je što nismo snimili tu numeru, ali se nadam da ćemo to učiniti jednog dana. I žalim što nisam obišao znamenitosti u gradovima gde sam pevao, jer su me često naši ljudi vodili svojim kućama da jedem prasetinu i sarme. Mada, imam i dosta ispunjenih želja, a voleo bih da dočekam i jedno praunuče – iskren je Predrag Gojković Cune u razgovoru za magazin Gloria.

Tokom karijere duge 57 godina napravio je više od hiljadu trajnih snimaka, a nedavno je dobio srebrnjak s Vukovim likom, koji dodeljuje Vukova zadužbina, i nagradu “Vitez pesme”.

Priznanja i trofeja tokom više od pola veka je toliko da će deca, kćerke Nataša i Katarina, imati šta da pokazuju i svojim unučićima, mojim praunučićima, koje ću, nadam se, dočekati. Barem jedno. Prezadovoljan sam svojim životom, iako sam poslednjih godina bolestan. Protiv više sile se ne može, ali se trudim da je pobedim uz ogromnu ljubav supruge Leposave-Lele, kćerki, unuka – kaže Cune.

Poslednje tri i po godine vreme najčešće provodi u društvu unuka Sergeja, a posebno se raduje letu jer mu tada iz Amerike u posetu dolaze kćerka Nataša, zet Leo i unuke Mia i Ema. S porodicom mu je uvek najlepše.

Uživam da ih slušam, grlim i ljubim. Volim što su zlatna i lepo vaspitana deca, pametni i dobri đaci. Najvažnije je što, iako su toliko daleko, neprestano osećam njihovu ljubav.

Predrag Gojković Cune se 6. novembra 1962. godine oženio Leposavom, sa kojom je i danas u braku.

Ima dve kćerke, Natašu (1964) i Katarinu (1967), poznatu beogradsku glumicu.

Nadimak Cune je dobio, kako sam kaže po majčinom dozivanju „Odi da te majka cune“.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Janko Petković