Novak Đoković poručio svoj deci: Nikoga ne kopirajte, budite svoj original

Novak Đoković poručio svoj deci: Nikoga ne kopirajte, budite svoj original

Autor: | 20/11/2016

0

Novak Đoković obratio se svojim fanovima emotivnom porukom pred veoma važno finale sa Endijem Marijem u kome se obojica bore za prvo mesto na ATP listi.

Novak je svima, a pogotovo za decu kojima je on idol, poručio da ne pokušavaju da kopiraju nikoga, već da se trude da budu originalni.

Novak menja prioritete: Prvo mesto u tenisu mi više nije cilj

Đoković je napomenuo da je vrlo važno da slede svoje instinkte i intuiciju, jer ih to neće prevariti, a takođe je napomenuo da oseća podršku i energiju pred duel sa prvim reketom sveta.

Svestan sam činjenice i jako sam počastvovan što mogu da budem deo jednog predivnog sporta koji je globalan i koji privlači mnogo pažnje. Mi teniseri, ukoliko beležimo velike svetske uspehe, imamo status i položaj u tom svetu sporta, pa imamo mogućnost da se obratimo velikom broju pratilaca i naročito deci koja se ugledaju na nas, koja slušaju reči i dela naša, i pokušavaju možda i da nas iskopiraju. Upravo to bi bila moja poruka: Ne pokušavajte da budete nečija kopija, nego jednostavno da budete svoj original. Da kreirate sami sebe, svoju ličnost i karakter i stvorite onakve okolnosti kakve vama najviše odgovaraju i da pratite svoj instinkt i intiuciju, jer vas ona ne vara - rekao je Novak, a prenosi kurir.rs.

Najteži trenutak u karijeri: Zbog ovoga je Nole želeo da napusti tenis

Novak Đoković  će danas u finalu protiv Endija Mareja braniti titulu, ali i voditi direktan okršaj za ATP tron. Pobednik tog meča biće "broj jedan" svetskog tenisa za 2016. godinu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images