Neka vam pozavide na izgledu: Izbegnite pet najčešćih grešaka

Neka vam pozavide na izgledu: Izbegnite pet najčešćih grešaka

Autor: | 20/07/2019

0

Bez obzira koliko pratimo brojne blogere, Jutjub kanale, svetske šminkere, trendove u nezi lica i tela, uvek nam se potkrade neka greška. Ipak, za neke od njih može se reći da ih svaka žena u određenom dobu života pravi.

Evo i koji su to pogrešni koraci...

Ispiranje kose u vrućoj vodi

Mnogi posle napornog dana posežu za vrućim tušem, a ni ne znaju da to zapravo šteti masnoj kosi. Najbolje je kosu da ispirate mlakom vodom. Tako ćete dodatno da je zaštitite i ujedno učinite sjajnijom, a površinski sloj glatkijim.

Četkica maskare

Maskara vam se prebrzo suši, a tek ste je kupili? Tajna kako ćete maskari da produžite život možda leži u tome kako je nanosite. Mnoge žene "pumpaju" četkicu maskare, izvlače je van i naglim potezom vraćaju unutra pokušavajući tako da skupe ostatke iz kutije. Ali tim potezom ništa nećete postići, niti ćete izvući nešto iz proizvoda, samo ćete isušiti ostatak.

Ulja za kosu

Svi znamo da je nanošenje ulja na kosu rešenje za brojne probleme, pogotovo za suve i ispucale krajeve. Izbegavajte nanošenje ulja dok koristite peglu ili fen, time ćete samo dodatno oštetiti vašu kosu. Takođe je potrebno neko vreme da se ulje upije. Dakle, ne možete staviti ulje na kosu i odmah ga isprati. Morate čekati najmanje jedan sat. Međutim, najbolje rezultate ćete dobiti ako nanesete ulje na kosu i ostavite ga preko noći, piše Dnevni Avaz.

Bronzer i konturisanje

Ni bronzer ni hajlajter zapravo ne bi trebalo da koristite za konture lica, a nisu ni toliko efikasni kao puder za konturisanje. Reč je o tehnici kojom se definišu i senče udubljenja na licu, a kako bi to izveli tako da izgleda dobro, poželjno je da imate neki jak mat puder ili kremu. Bronzere, pogotovo one s česticama koje reflektuju svetlost, koristite samo na najvišim tačkama lica, kao što su jagodice i nos. Time ćete stvoriti iluziju sjaja.

Krema za ispod očiju

Ako kremu za oči nanosite tako da je pri nanošenju utrljate preko celog područja oko očiju, vrlo je verovatno da ćete od toga imati više štete nego koristi. Prvo, krema za oči uvek mora da se "utapka", a ne da se utrljava. A drugo, nanosite je samo ispod očiju. Naime, mnoge kreme sadrže sredstva za dubinsku hidratizaciju, a kad njih nanesete na kapke izgledaćete naduveno.

Izbegnite ovih pet grešaka i neka vam pozavide svi na izgledu!

hellomagazin.rs guliver/thinkstock

Pročitajte još