Jedna voćka uklanja mitesere kao od šale

Jedna voćka uklanja mitesere kao od šale

Autor: | 04/03/2021

0

Crne tačkice koje licu ne dozvoljavaju da zasija punim sjajem, miteseri, dosadna su i neizbežna pojava kod svih. Najčešće se nalaze na području čela, nosa i brade, a potpuno možete da ih uklonite samo redovnim odlascima kod kozmetičara.

Međutim, privremeno možete i sami da ih uklonite, koristeći prirodna sredstva. U tome će vam najbolje pomoći limunov sok.

Pročitajte: Samo dve nedelje su dovoljne da se uverite u sve blagodeti limuna

Photo by Shiny Diamond from Pexels

 

 

Rešite se mitesera u sveka nekoliko koraka

Limunov sok sužava pore i smanjuje masnoću kože, dezinfikuje je i uklanja mrtve ćelije. Nanesite sveže isceđen sok od limuna, pomešan s malo vode, na lice i ostavite ga da deluje preko noći. Ujutro isperite mlakom vodom. Nikada nemojte odmah nakon tretmana lica limunom da se izlažete direktnoj sunčevoj svetlost.

Nega problematične kože

Kako biste se u potpunosti rešili mitesera važno je pratiti svakodnevnu rutinu nege kože koja je namenjena problematičnom tipu kože.

Koristite enzimski piling i pokušajte s proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu, savetuje "Wall". Takođe, važno je napomenuti da svakodnevno, bez obzira je li vaša koža suva ili masna, koristite hidratantnu kremu lagane teksture.

Mitiseri nastaju kad se zapuše pore na licu, od prljavštine i prirodnih ulja kože. Najviše se pojavljuju u predelu nosa, brade i čela i nekad znaju biti vrlo vidljivi, kvareći nam izgled lica. Iako nisu toliko kritični, kao npr. akne, znaju se upaliti i postati vrlo bolni i crveni, nalik na potkožnoj bubuljici.

I dalje pokušajte s peel-off maskama za lice koje ciljaju na uklanjanje mitesera i isprobajte proizvode za negu kože koji sadrže retinol.

Pročitajte: Dva sastojka iz kuhinje u borbi protiv mitesera

Photo by Shiny Diamond from Pexels

 

Ne budite sam svoj lekar

Ako i dalje ne uspete da rešiti problem mitesera, obratite se stručnjaku i razmislite o profesionalnom laserskom tretmanu.

Najvažniji od svih saveta je da nikako, ni u kojem slučaju, sami ne istiskujete mitesere jer time samo širite bakterije i rizikujete dalje infekcije.

Recept za sjajnu masku za uklanjanje mitesera možete pronaći OVDE.

hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti