Marija Vicković: Ne plačem nad svojom sudbinom, jača sam od svakog iskušenja

Marija Vicković: Ne plačem nad svojom sudbinom, jača sam od svakog iskušenja

Autor: | 14/12/2019

0

Marija Vicković iskreno o svojim najdražim ulogama i životnim borbama iz kojih uvek izađe kao pobednik

Kada je kao srednjoškolka učestvovala u predstavama na frankofonskom festivalu u Mađarskoj, glumici Mariji Vicković su reditelji savetovali da nastavi da neguje svoje scenske veštine i da upiše Akademiju. I nisu pogrešili.

Talentovana Podgoričanka je već tokom fakultetskih dana stala rame uz rame sa najvećim glumačkim zvezdama, a potom su usledile role u filmovima "Klasa 2000" i "Zona Zamfirova". Potom je zasijala u ulozi Marijane u romantičnoj drami "Pogled sa Ajfelovog tornja". Tada je postala jedna od najtraženijih mladih glumica, pa smo je gledali u filmovima "Krojačeva tajna", "Neko me ipak čeka", "Amanet", kao i u serijama "Greh njene majke", "Vojna akademija", "Mješoviti brak" i "Miris kiše na Balkanu".

U ostvarenju kreiranom prema delu Gordane Kuić zapazio ju je velikan srpskih TV serija pisac Siniša Pavić. Iz pera legendarnog autora, 17. decembra na Prvi program RTS stiže komedija "Junaci našeg doba", u kojoj Marija ima jednu od glavnih uloga.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marija Vickovic (@marijavicko) дана 8. Дец 2019. у 6:26 PST

- Igram samohranu majku, koja je u velikoj finansijskoj krizi i nemaštini, primorana da živi kod svoje tetke sa sinom. Ona mora da prihvata najrazličitije poslove samo da bi prehranila porodicu. Vremenom se saznaje da ona ima jednu veliku tajnu koju će u jednom trenutku morati da bude otkrivena - kaže za "TV novosti" Marija i dodaje da nije imala priliku da pogleda epizode:

- S obzirom na sjajan i veoma aktuelan tekst, kakav je Pavić napisao, i na lepezu mojih zaista odličnih kolega glumaca, mislim da ćemo u ovoj seriji videti Pavića u najjačem izdanju.

Žena borac 

Marijin lik u seriji je žena borac, glumica otkriva šta za nju to lično znači, kao i koja su bila njena najveća životna iskušenja i kako ih je prevazišla.

- To znači da je to osoba koja ne očajava i ne plače nad svojom sudbinom, već koliko god da je teško nalazi načine da ispliva. Ja svoja životna iskušenja isto tako prevazilazim. Sebi sam do sada dokazala da sam jača od svakog iskušenja, samo je pitanje koliko u tom trenutku želim da se oduprem tome - iskrena je Marija.

Marija dodaje i da ne može da podnese nepravdu.

- Ja sam od onih koji apsolutno ne ćute na nepravde, i ne trpe. Veoma često govorim glasno i na svoju štetu, ali ne kajem se zbog toga.

Katarina Radivojević, Nina Seničar i Marija Vicković: Prkosimo balkanskim predrasudama

Svoju prvu ulogu zauvek će pamtiti

Kao i većina glumaca, Marija se sa osmehom seća svoje prve uloge, koju će zauvek pamtiti.

- To je bilo na trećoj godini Akademije, Milan Karadžić me je zvao za treću predstavu iz njegove bokeške trilogije. "Innominato" se zvala, bila sam direktna partnerka velikog Gage Nikolića. Osećala sam se početnički, isprepadano, ali sa velikom željom da se pokažem. Neprekidno sam radila na tekstu i probala ulogu ceo dan i celu noć.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marija Vickovic (@marijavicko) дана 29. Апр 2019. у 5:47 PDT

Marija Vicković: Verujem u ljubav, ali ne i u papir kojim se ona uređuje

Na pitanje da li postoji uloga koja joj se još nije desila, a o kojoj mašta, glumica kratko odgovara:

- Volela bih da snimim neki akcioni film.

hellomagazin.rs ATA Images, Instagram
Tagovi: marija vickovic

Najnovije vesti