Ludilu nema kraja, Kanje Vest uradio operu: Premijera "Nabukodonosora" zakazana za 24. novembar! (video)

Ludilu nema kraja, Kanje Vest uradio operu: Premijera "Nabukodonosora" zakazana za 24. novembar! (video)

Autor: | 19/11/2019

0

Reper Kanje Vest je odlučan da njegov muzički doprinos ne ostane na samo jednoj vrsti muzike, već da svetu ostavi mnogo dublji pečat, te je tako objavio da svoj muzički repertoar proširuje na operu i da će njegova iduća produkcija nositi naziv "Nabukodonosor", a biće izvedena u Los Anđelesu 24. novembra!

Vest je tokom vikenda najavio opersku produkciju u kojoj će nastupiti gospel hor "Sunday Service", s kojim je pevač ove godine izveo brojne duhovne hrišćanske numere.

Operu, koja će se izvesti u kalifornijskoj dvorani Hollywood Bowl, režira italijanska konceptualna umetnica Vanesa Bikroft, nekadašnja Vestova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu Yeezy, a karte za produkciju su u prodaji od ponedeljka.

Nadahnuće za naziv opere Kanje je pronašao u Vavilonskom kralju Nabukodonosoru II., s kojim se nedavno uporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni kralj poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

- Nabukodonosoru je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, što ga nije omelo u tome da ostane kralj - rekao je za Apple Music američki reper, koji se nedavno proglasio "najvećim savremenim umetnikom".

Neki smatraju da je povratak pevača veri, o čemu svedoči nova opera, ali i zadnji album "Isus je kralj“, duboko povezan s njegovom ličnom borbom s bipolarnim poremećajem.

I premda u Bibliji nema direktnih aluzija na Nabukodonosorovu bipolarnost, u Knjizi proroka Danijela opisuje se razdoblje u kojem je vavilonski kralj patio od noćnih mora i mentalnih problema.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još