Mašan Lekić: Supruga i ćerka su uticale da zaboravim boemski način života

Mašan Lekić: Supruga i ćerka su uticale da zaboravim boemski način života

Autor: | 16/05/2016

0

Autor i voditelj emisije "Dosije" Mašan Lekić utočište od stresnog posla već devet godina pronalazi pored supruge i koleginice Mire, sa kojom ima šestogodišnju kćerku Miu. Zahvaljujući ljubavi prema njima, nekada pravi boem i zaljubljenik u noćni život, promenio je svoje navike i postao uzorni porodični čovek. Iako iza sebe ima mladalački brak koji je kratko potrajao, tek kada je upoznao sadašnju životnu saputnicu spoznao je čari mirnog života.

- Mira i ja upoznali smo se na vrlo zanimljiv način. Njena porodica iznajmila je naš porodični stan u Novom Sadu i tada mi je otac rekao da imamo nove stanare među kojima su dve jako lepe devojke. Odmah sam odlučio da ja odem po novac za prvu kiriju, međutim, tada sam suprugu video samo na fotografiji koju mi je pokazala njena pokojna majka, i odmah sam pomislio da “mora da bude moja”. Naravno, tada nisam mogao ni da sanjam da ćemo se jednog dana zaista venčati i dobiti dete. Na veliku radost mog oca počeo sam redovno da odlazim po stanarinu, koga sam rešio te obaveze. Polako smo se zbližavali i shvatali da imamo mnogo toga zajedničkog - iskren je Lekić, koji je posle godinu i po dana veze stupio u brak sa lepom Novosađankom.

- Posle venčanja, a pogotovo kada smo dobili kćerku, promenio sam mnoge navike. Više nije bilo mesta za noćne provode i posvetio sam se njima. Zapravo, moram da priznam da se na početku nisam potpuno odrekao izlazaka, ali što više raste naša kćerka, sve mi je zanimljivije da provodim vreme sa njom. Nažalost, zbog posla, prve dve godine njenog života uglavnom sam provodio na terenu i snimao priloge za “Dosije”, pa sam propustio mnoge značajne trenutke, zbog čega mi je neizmerno žao.

Budući da je i Mašanova supruga takođe novinar i njihova kćerka mnogo voli atmosferu koja vlada u studiju televizije.

- Zanimljivo je da je Mira, kada smo se upoznali, radila na novosadskom “Kanalu 9”, a kasnije je kratko pomagala meni u emisiji “Dosije”, radila je i na “Prvoj” emisije “Tačno u 9” i “Tačno u 1”. Godinu dana smo čak bili jedno drugome konkurencija, jer je bila deo tima emisije “Rikošet”. Nekoliko puta nam se desilo da se sretnemo na terenu, pa je ona znala da me pita šta se dešava, ali je moj odgovor uvek glasio da ne mogu da joj kažem. Sada radi na “Edu TV”, tako da kćerka prati mamin rad, a “Dosije” ne gleda - tvrdi Mašan.

- Mia se interesuje za našu profesiju, pogotovo što je i moj ujak novinar, a imamo i mnogo prijatelja među kolegama - kaže višestruko nagrađivani autor koji otkriva da je vrlo slab na svoju mezimicu.

- Imam autoritet kod kćerke, ali uglavnom je dovoljno da me pogleda ili mi pošalje poljubac i da odmah ispunim svaku njenu želju. Mira je zadužena za postavljanje granica, ali ni ona nije stroga.

Ponosni otac polako se priprema za trenutak kada će njegova mezimica krenuti u prvi razred i nada se da će uskoro dobiti još jedno dete.

- Naša kćerka se jako raduje predstojećoj jeseni i polasku u školu, a meni je malo žao što se završava njen najbezbrižniji period života. Ona i ja bismo jako voleli da uskoro proširimo porodicu, ali to ne zavisi samo od nas.

Osim toga, Lekić ima ambiciozne planove i kada je reč o njegovom profesionalnom angažmanu. Prvi korak ka tome bio je dokumentarno-igrani film o Dušku Popovu, srpskom tajnom agentu koji je Ijana Fleminga inspirisao da stvori lik Džejmsa Bonda.

- Jako sam ponosan na čitavu ekipu “Dosijea” koja je realizovala taj film, koji je prikazan početkom godine i dobio je odlične kritike. To nas je podstaklo da nastavimo da radimo dokumentarno-igrane filmove o srpskim istorijskim ličnostima - završava Lekić.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!/Mirko Tabašević
Tagovi: mašan lekić