Vujadin Savić: Roditeljstvo i poslovne obaveze

Vujadin Savić: Roditeljstvo i poslovne obaveze

Autor: | 07/11/2012

0

Poznati fudbaler Vujadin Savić za drezdenski klub „Dinamo“ beleži sve bolje rezultate u kome igra skoro jednu godinu. Naši sportski mediji nisu propustili da primete velike uspehe koje bivši štoper „Crvene zvezde“ postiže na fudbalskom terenu u Drezdenu, pa su prošle nedelje svi pisali o tome kako je sin slavnog Dušana Savića bio jedan od najboljih igrača u svom timu.
Zbog obaveza koje ima prema Fudbalskom klubu „Dinamo“, talentovani sportista, verenik glumice Mirke Vasiljević, nije bio u mogućnosti da prisustvuje prvom rođendanu njihovog sina Andreja. Slavlju povodom rođendana mališana, 28. oktobra, prisustvovale su porodice poznatog sportsko-glumačkog para.
U razgovoru za magazin „Hello!“ uspešni dvadesetdvogodišnjak prvo govori o sve većim uspesima sa fudbalskog terena.
- Što se tiče mog učinka na terenu, mislim da sam sve bolji iz prostog razloga što sam standardni igrač u klubu, imam i kontinuitet igara, pa time i više samopouzdanja. Uz sve to pozitivan rezultat je neizbežan. Ekipa igra solidno, nekada nemamo dovoljno sreće, pa nas rezultati nisu poslužili u poslednjim utakmicama. Ipak, „Dinamo“ zaslužuje bolji plasman od trenutnog - kaže poznati Beograđanin koji u Nemačkoj igra kao pozajmljeni igrač „Bordoa“. Vujadin govori o njegovom životu u Nemačkoj i osvrće se i na period koji je pre toga proveo u Francuskoj.
- Ne bih poredio Francusku i Nemačku jer su obe države lepe na svoj način. Možda mi trenutno više prija Nemačka jer igram standardno, pa sam na profesionalnom planu ispunjen. Roditelji me posećuju kad god su u mogućnosti. Mislim da se mojima više dopada Bordo od Drezdena jer su deo života proveli u Francuskoj i znaju jezik, dok se Mirki i njenoj prodici više sviđa Drezden, jer su oni živeli u Nemačkoj - kaže Vujadin. Govori o tome kako su ga prihvatili saigrači i da li trenutno oseća nostalgiju budući da njegova izabranica Mirka boravi u Beogradu jer snima seriju.
- Saigrači su me prihvatili izvanredno, družimo se i van terena. U ekipi imam još tri saigrača sa naših prostora i sa njima provodim najviše vremena. Lako stupam u komunikaciju sa ljudima jer sam po prirodi takav, ali dobro znam da ocenim sa kim mogu, koliko i kako da komuniciram. Kada vidim da ima prostora za pravo prijateljstvo, ostajem u neprestanom kontaktu sa tom osobom. Primer za to je Zlatko Dedić, slovenački reprezentativac. Inače, ugovorom sam vezan za „Bordo“ do 2015. i imam obavezu da se iz Nemačke vratim u francuski klub 1. jula sledeće godine. U fudbalu se nikada ne zna, može svašta da se izdešava. Prema tome moji planovi su da igram dobro, da budem zdrav, a ostalo će doći po zasluzi. Trenutno sam u Drezdenu, a Mirka u Beogradu snima novu televizijsku seriju "Zvezdara". Ne muči me nostalgija, ali moram da priznam da mi u nekim trenucima nedostaju rodni grad, porodica, društvo, hrana i „Crvena zvezda“ - iskren je fudbaler koji besprekornim vaspitanjem ostavlja utisak na sagovornika. Uspešni sportista kaže da mu je žao što je bio sprečen da prisustvuje prvom rođendanu sina Andreja i otkriva planove u vezi sa krštenjem svog jedinca.
- Nažalost, obaveze prema klubu i utakmice u kupu i prvenstvu sprečile su me da prisustvujem prvom rođendanu svoga sina i mojoj krsnoj slavi „Svetom Luki“. Važno mi je što je Andrej proslavio rođendan u krugu Mirkine i moje porodice. Moraću da organizujem neko slavlje kada dođem u Beograd da bih se iskupio. Što se tiče krštenja našeg sina, nismo još ništa isplanirali, ali postoji mogućnost da u decembru iskoristimo moju pauzu kako bismo Andreja krstili. To će svakako biti intimnija ceremonija, kojoj će prisustvovati naše porodice, uža familija, društvo i, naravno, kum - kaže poznati fudbaler koji, uprkos uspesima koje je postigao kao mlad, čvrsto stoji na zemlji. O budućim planovima kaže:
- Želeo bih da napredujem u svakom smislu reči, prvenstveno kao čovek, da pametno usmeravam i vaspitavam sina i proširim porodicu. Što se karijere tiče, san mi je da zaigram za "A" reprezentaciju i nadam se da ću uspeti u tome. Takođe, želim da se jednog dana vratim u „Crvenu zvezdu“ i osvojim mnogo trofeja sa klubom u kome sam ponikao.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti