Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
2 kriške hleba
1 jaje
1 krompir
1 šargarepa
3 ravne kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
2 čena belog luka
3 dl ulja
5 dl soka od paradajza
80 g suvih šljiva bez koštica
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Hleb natopiti vodom, a potom ga ocediti i izmrviti. Krompir i šargarepu obariti i izrendati na krupno rende, beli luk sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, izmrvljen hleb, jaje, krompir, šargarepu, beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu.
3. Sve sastojke ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa.
4. Od pripremljene smese oblikovati ćuftice i u sredinu svake staviti po jednu suvu šljivu.
5. Pripremljene ćufte pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumene. Zatim ih izvaditi na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu tečnost.
6. U većoj šerpi na malo ulja propržiti brašno, sipati sok od paradajza, 2 dl vode i kuvati dok se ne zgusne.
7. Pripremljen sos začiniti po ukusu, dodati u njega pržene ćufte i kratko prokuvati.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)