Sofija Rajović otkriva tajnu svoje lepote

Sofija Rajović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 04/06/2015

0

Nasmejano lice atraktivne glumice i voditeljke Sofije Rajović pleni pažnju, pa ne čudi što je osvojila simpatije širokog televizijskog auditorijuma. Uprkos zapaženim glumačkim rolama, najveću popularnost stekla je u kvizu "Zlatni krug", koji vodi sa kolegom Borisom Milivojevićem. Po prirodi hedonista, ne opterećuje se previše izgledom, ne šminka se svakodnevno, a kada je reč o negovanju lica i tela - pravi je kampanjac. Umesto redovne zdrave ishrane Sofija radije bira povremene dijete i odlaske u teretanu, dok hidratantne kreme za lice koristi samo kada se seti. Međutim, mnogo vodi računa o kosi, a skupe kozmetičke preparate najradije menja za pakovanja i maske koje na prirodnoj bazi sprema njena mama.

Koliko vam je lep izgled pomogao u životu, a koliko vam je nekada predstavljao opterećenje?

- Lepota je mač sa dve oštrice. Ženama koje lepo izgledaju retko se uspeh pripisuje zasluženim trudom, a to ume da bude jako iritirajuće.

Kako negujete lice? Koji su vaši svakodnevni rituali?
- Ne obraćam previše pažnje na to. Nanosim samo dnevnu i noćnu kreme, ako se setim.

Jeste li od majke naučili neke trikove koji se tiču nege?
- Moja mama je odlična u pripremanju prirodnih maski od meda, voća i jogurta. Volim da isprobavam te njene produkte, međutim, uglavnom svaki probam samo jednom. Jednostavno, nisam istrajna u tome.

Primenjujete li nekada narodne recepte za negu?

- Volim da koristim maslinovo ulje na plaži. Ono je odlično zbog toga što hrani kožu, a uz to pomaže da imate lep bronzani ten.

Da li leti koristite i kreme sa zaštitnim faktorom?
- Samo tokom prvih nekoliko dana odmora.

Kako negujete kosu i da li vam je bitno da uvek imate urednu frizuru?
- Zbog prirode mog posla, kosa mi je stalno tretirana, pa joj je potrebna dodatna nega, tako da redovno koristim maske za oporavak vlasi. Ne volim da idem kod frizera tako da sam svoj majstor kada je reč o pravljenju frizura, dok farbanje i šišanje ipak prepuštam profesionalcima.

Provodite li mnogo vremena pred ogledalom?

- Ne. Brzo se spremam za izlazak i šminkam tako da mi sve to oduzme svega desetak minuta, a za to vreme uspem i da napravim sebi frizuru.

Koji parfem je, prema vašem mišljenju, "najopasnije oružje" pri zavođenju?
- Za mene je to "Versace - Crystal Noir", međutim, smatram da je taj parfem primeren samo u zimskom periodu. Kada dođe leto, volim miris jasmina koji me ostavlja bez daha.

Dobijate li često komplimente na račun izgleda i koji vam je najdraži?
- Za mene je najdraži kompliment kada mi kažu da lepše izgledam u prirodi nego na televiziji.

Vodite li računa o ishrani i šta se najčešće nalazi na vašem meniju?

- Po tom pitanju pravi sam kampanjac. Postoje periodi kada vodim računa šta ću i kada da jedem, a potom sebi dam oduška i onda uživam u svim čarima slatkiša i gurmanske hrane. Tako se stalno vrtim ukrug.

Šta radite kada želite da se rešite viška kilograma?
- Držim dijete i počnem da vežbam.

Spadate li u žene koje nikada ne izlaze iz kuće bez mejkapa?
- Naprotiv. Tokom dana nikada se ne šminkam, a mejkap nanosim samo prilikom večernjih izlazaka. Mada, često mi se desi da uveče izađem i bez šminke.

Birate li radije crveni karmin ili naglašene oči?

- Volim i jedno i drugo. Sve zavisi od odevne kombinacije koju odaberem.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin