Lagani obrok - Sveže blanširano povrće nekoliko minuta propržite u voku, dodajte začine i ručak je spreman!
• 250 g špargli, isečenih na komade veličine pet centimetara
• 100 g boranije, isečene napola po dužini
• tri kašike suncokretovog ulja
• jedna crvena paprika bez semenki, isečena na trake
• jedna iseckana crvena čili papričica bez semenki
• dva očišćena i iseckana čena belog luka
• svež đumbir isečen na komade veličine dva i po centimetra, očišćen i iseckan
• kašika kečapa manis (sladak soja sos) ili blagog soja-sosa
• dve kašike svežeg krupno sečenog korijandera
• kašika listova grubo isečenog tajlandskog bosiljka
• jasmin pirinač ili rezanci, kao prilog
U proključaloj vodi blanširajte špargle, kukuruz i boraniju dve minute, izvadite ih i osvežite u hladnoj vodi. Procedite i stavite sa strane. U voku ili dubljem tiganju zagrejte ulje i oko dva minuta pržite crvenu papriku, čili papričicu, beli luk i đumbir. Dodajte kečap manis ili soja sos i dobro izmešajte. Sipajte špargle, kukuruz i boraniju i nastavite da pržite mešajući dva-tri minuta. Na kraju dodajte korijander i bosiljak i mešajte. Servirajte odmah sa jasmin pirinčem ili rezancima.
Začinite korijanderom i bosiljkom i servirajte toplo sa pirinčem ili rezancima!
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)