Lagani obrok - Sveže blanširano povrće nekoliko minuta propržite u voku, dodajte začine i ručak je spreman!
• 250 g špargli, isečenih na komade veličine pet centimetara
• 100 g boranije, isečene napola po dužini
• tri kašike suncokretovog ulja
• jedna crvena paprika bez semenki, isečena na trake
• jedna iseckana crvena čili papričica bez semenki
• dva očišćena i iseckana čena belog luka
• svež đumbir isečen na komade veličine dva i po centimetra, očišćen i iseckan
• kašika kečapa manis (sladak soja sos) ili blagog soja-sosa
• dve kašike svežeg krupno sečenog korijandera
• kašika listova grubo isečenog tajlandskog bosiljka
• jasmin pirinač ili rezanci, kao prilog
U proključaloj vodi blanširajte špargle, kukuruz i boraniju dve minute, izvadite ih i osvežite u hladnoj vodi. Procedite i stavite sa strane. U voku ili dubljem tiganju zagrejte ulje i oko dva minuta pržite crvenu papriku, čili papričicu, beli luk i đumbir. Dodajte kečap manis ili soja sos i dobro izmešajte. Sipajte špargle, kukuruz i boraniju i nastavite da pržite mešajući dva-tri minuta. Na kraju dodajte korijander i bosiljak i mešajte. Servirajte odmah sa jasmin pirinčem ili rezancima.
Začinite korijanderom i bosiljkom i servirajte toplo sa pirinčem ili rezancima!
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)