Sastojci
500 g kora za lazanje
300 g očišćenog spanaća
400 g pečuraka
3 kašike ulja
so
biber
2 čena belog luka
300 ml mleka
2 kašike brašna
Priprema
Spanać dobro oprati i na kratko obariti u vreloj vodi. Obaren spanać ocediti i sitno iseckati. U drugoj posudi na malo vrelog ulja izdinstati sitno seckane pečurke, dodati beli luk, brašno i lagano nalivati mlekom do određene gustine. Začiniti i kuvati 3-4 minuta. U dublju vatrostalnu činiju sipati malo sosa od pečuraka, prekriti korama za lazanje, pa opet sipati malo sosa. Preko sosa staviti polovinu obarenog spanaća, malo posoliti i ponoviti postupak još jednom. Preko poslednje kore sipati preostali sos i staviti u rernu da se ispeče na 200 stepeni Celzijusovih, oko 30 minuta.
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)