5 vežbi za ravan stomak kakav ste oduvek želeli

5 vežbi za ravan stomak kakav ste oduvek želeli

Autor: | 01/11/2015

0


Ravan stomak je san skoro svih žena, pa čak i onih koje ga već imaju, jer nikad nije savršeno i dovoljno ravan. Za čvrst stomak su potrebne određene vežbe i ishrana koja se mora paziti, a ishrana čini 80% „posla

Mi vam danas predstavljamo pet opasnih vežbi za stomak, koje će ga dovesti u red u najmanjem mogućem roku. Ali sve zavisi od vas: ne odustajte i pridržavajte se pravilne ishrane i redovnog vežbanja!

Vežba 1: Podizanje tegova uz podignute noge

Lezite na klupu i držite tegove. Ruke stavite da vam u laktovima budu pod uglom od 90 stepeni i u visini grudi, a šake ispravljene. Podignite noge u kolenima i savijte ih takođe pod uglom od 90 stepeni (A). Stegnite stomak i ispružite prvo desnu ruku ka plafonu. Ruka treba da bude skroz ispružena (B). Polako je vratite na početnu poziciju, pa ponovite sa levom rukom. Uradite osam ponavljanja.

Vežba 2: Iskorak sa savijanjem u stranu i tegovima

Stanite pravo, ispravite kičmu i raširite noge u širini kukova. Podignite obe ruke iznad glave, sa palčevima ka unutra (A). Stežući stomačne mišiće i držeći leđa pravo, napravite iskorak, tako što ćete levu nogu pomeriti unazad (B). Iz tog položaja, nagnite vaš gornji deo tela ka desno, držeći ispravljene ruke (C). Vratite se u početni položaj. Ponovite 8 puta sa levom nogom, a zatim još 8 puta sa drugom.

Vežba 3: Premeštanje lopte

Uzmite lakšu medicinku ili običnu čvršću loptu sa obe ruke i lezite na leđa. Podignite skroz noge ka plafonu, a ruke iznad glave (A). Polako podižite ramena od poda i prebacite loptu iz ruku, između stopala (B). Polako spuštajte noge ka podu (C). Ponovite pokret, podignite loptu sa nogama, a zatim je uhvatite opet sa rukama i vratite se u početni položaj. Uradite 12 ponavljanja.

Vežba 4: Stajanje na jednoj nozi i dizanje tega

Držite teg u vašoj desnoj ruci i podignite desnu nogu iza vas; nagnite se napred, tako da teg bude u ravni sa ramenom, a noga i telo paralelno sa podom (A). Podignite teg ka grudima (B), napravite pauzu, pa ga spustite opet dole. Uradite 8 ponavljanja, pa uradite istu vežbu i sa drugom rukom.

Vežba 5: Okret u kukovima i dizanje tega

Lezite na leđa sa podignutim nogama, vertikalno od poda. Stavite medicinku ili čvršću loptu između stopala, a desnu ruku podignite u visini grudi (A). Držeći noge i ruke ispravno, spuštajte noge na levu stranu, a desnu ruku ispružite ravno an desnu stranu (B). Vratite se u početni položaj. Uradite 10 ponavljanja, pa uradite istu vežbu sa drugom stranom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin