Paprikaš sa šampinjonima

Paprikaš sa šampinjonima

Autor: | 20/12/2015

0

Ovaj ukusan paprikaš sa šampinjonima možete napraviti i od više vrsta pečuraka.

Sastojci:

4-5 kašika ulja
2 glavice crnog luka
500 g šampinjona
1 čen belog luka
2 veća krompira
1 jaje
3-4 kašike brašna
začini: mlevena paprika, lovorov list, biber, so, ljuta paprika, peršunov list, origano

Priprema:

1. Na vrelom ulju propržiti sitno iseckan crni luk. Kada porumeni, dodati alevu papriku, iseckane šampinjone, lovorov list i usitnjen beli luk. Dinstati dok ne ispari voda.

2. Krompir obariti posebno.
3. Umutiti jaje sa brašnom i u malo vode skuvati knedlice na uobičajen način.
4. Baren krompir i knedlice staviti u šampinjone.
5. Začiniti po ukusu, naliti vodom u kojoj su se kuvale knedlice i krčkati oko pet minuta. Posuti peršunovim listom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti