Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 dl mleka
- 50 g šećera u prahu
Za fil:
- 10 g želatina u prahu
- 125 g eurokrema
- 50 g čokolade
- 1 dl jogurta
- 5 dl slatke pavlake
Za preliv:
1 konzerva kompota od krušaka (460 g)
1 bezbojni preliv za torte
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks preliti mlekom i promešati.
Fil:
1. U manjoj posudi sjediniti jogurt, eurokrem i čokoladu pa zagrevati na umerenoj temperaturi da se svi sastojci sjedine.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. U prohlađenu smesu od jogurta dodati nabubreli želatin i promešati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag a zatim postepeno dodavati želiranu smesu od jogurta sve vreme muteći mikserom.
Finalni postupak:
1. U okrugao kalup za tortu sipati smesu za koru i poravnati. Preko nje naneti pripremljeni fil.
2. Kruške ocediti od suvišne tečnosti i iseći na kriške. Kriške rasporediti preko fila.
3. Bezbojni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko voća. Sačekati da se stegne, a potom tortu izvaditi iz kalupa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)