Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 dl mleka
- 50 g šećera u prahu
Za fil:
- 10 g želatina u prahu
- 125 g eurokrema
- 50 g čokolade
- 1 dl jogurta
- 5 dl slatke pavlake
Za preliv:
1 konzerva kompota od krušaka (460 g)
1 bezbojni preliv za torte
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks preliti mlekom i promešati.
Fil:
1. U manjoj posudi sjediniti jogurt, eurokrem i čokoladu pa zagrevati na umerenoj temperaturi da se svi sastojci sjedine.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. U prohlađenu smesu od jogurta dodati nabubreli želatin i promešati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag a zatim postepeno dodavati želiranu smesu od jogurta sve vreme muteći mikserom.
Finalni postupak:
1. U okrugao kalup za tortu sipati smesu za koru i poravnati. Preko nje naneti pripremljeni fil.
2. Kruške ocediti od suvišne tečnosti i iseći na kriške. Kriške rasporediti preko fila.
3. Bezbojni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko voća. Sačekati da se stegne, a potom tortu izvaditi iz kalupa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)