Tijana Dapčević otkriva tajnu svoje lepote

Tijana Dapčević otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 21/04/2013

0


Pop pevačica Tijana Dapčević koja se nedavno oprobala i u ulozi glumice, nakon što je rodila sina Vuka, ističe da veoma vodi računa o svom izgledu. Višak kilograma koji su joj ostali nakon trudnoće jedno vreme poznatoj Makedonki pravili su veliki problem. Po nagovoru trenera, pre tri godine počela je redovno da upražnjava fizičku aktivnost i to na individualnim treninzima. Mimo toga iz svog jelovnika izbacila je visokokalorične proizvode. Tijana kaže da redukovani način ishrane koji uključuje zdrave i sveže namirnice, kojima hrani i svoje dete, najviše doprinosi njenom blistavom izgledu, pa iako ima trideset sedam godina ova pevačica može da se pohvali da ima negovanu i mladalačku kožu lica.

Na koji način negujete svoju lepotu?
- U pitanju je dobra genetika, ali i redovan odlazak kod kozmetičara. Lice detaljno čistim na dvadeset dana a redovno upražnjavam kozmetičke maske i biloške tretmane. Mimo toga jednom u šest meseci idem kod doktorke Jane Grčić na mezoterapiju lica, putem koje se unose razni vitamini, minerali i na najbolji način se održava tonus.

Da li je teško godinama održavati plavu boju kose?

- Punih dvadeset godina se blajham i šišam. Priznajem da je to prava robija. Da bi imala lepu kosu moram veoma da vodim računa o njoj. Već punih dvanaest godina poverenje za brigu moje glave ukazala sam frizeru Saši Ambo Ars. Kako bi mi vlasi što više očuvao znam da ne koristi hidrogene od dvanaest posto, već prelive sa duplo manjim procentom hidrogena.

Dugi niz godina ste negovali kratku kosu. Šta vas je navelo da od nedavno krenete da je puštate?
-Verovali ili ne za to me je opredelilo fotografisanje za jedan modni editorijal. Stilistkinja mi je ponudila da na glavu stavim plavu periku sa šipškama. Veoma mi se svidelo kako mi stoji, pa sam odlučila da oodmah počnem da puštam kosu i da se više ne šišam.

Da li razmišljate da uradite nadogradnju kose?
-Ne, to sam jednom u životu uradila i nikada više.

Volite li da se šminkate?

-Ne, ali moram da se šminkam, naročito za nastupe. U privatnim angažmanima koristim samo hidrantnu toniranu kremu i sjaj za usne.

Šta se obavezno nalazi u vašoj torbi?
-Svašta. Veoma je rizično zavlačiti ruku unutra, jer može nešto da vas ujede. Ima tu dečijih automobila, plišanih igračaka, čokoladica i po koji sjaj za usne.

Koristite li jarke boje lakova za nokte kiji su sada u trendu?
-Ne, jarke boje obožava moja sestra Tamara, a ja koristim isključivo crnu i crvenu boju laka.

Kako ste uspeli da drastično smanjite kilažu?

-Redukovala sam način ishrane i već tri godine upražnjavam intezivne treninge. Kombinujem kardio vežbe sa istezanjem. Noću više ne jedem, a trudim se da isključivo kupujem organske namirnice, voće i povrće na Kalenić pijaci.

Koristite li organske kozmetičke proizvode?
- Koristim organske kreme „Mella“ bazirane isključivo na biljnoj bazi. U pitanju je domaća proizvodnja, a stručnjaci iz „Melle“ na osnovu analize mog lica i tela prave mi zasebne proizvode. Prirodne maske napravljene od namirnica iz sopstvene kuhinje ne praktikujem.

Praktikujete li nekada da koristite veštačke trepavice ili veštačke nokte?
-U privatnom životu ne nikako. Veštačke trepavice koristim isključivo za scenu i snimanje spotova, a veštačke nokte ne koristim.

Da li se sami šminkate ili više volite da angažujete šminkera?

-Zahvaljujući najboljem šminkeru kod nas Marku Nikoliću naučila sam sama da se šminkam. Pokupila sam sve njegove cake i fazone za dobro šminkanje. Sada zaista sama volim i uživam da se sama šminkam. I to radim veoma brzo.

Koju dekorativnu kozmetiku najčešće koristite i gde je kupujete?
-Najbolja marka dekorativne kozmetike za mene je „Mak“. Senke, sjajevi, puderi, rumenila te poznate marke su po teksturi najbolji, a ne izazivaju nikakvu reakciju i nemaju štetne hemikalije. Na žalost „Mak“ se ne prodaje se u našoj zemlji, tako da kad god odem u Atinu kupim sve što mi treba za dobro šminkanje. Inače u „Makovim“ radnjama u Grčkoj imam trideset posto popusta pošto se predstavljam kao šminker. Imam čak i njihov kofer. Tu foru oko popusta za šminkere je samnom nesebično podelila moja drugarica i pevačica Goca Tržan koja je maher za te stvari a i za šminkanje.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin