Za testo:
- 500 g mekog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 ravne kašičice sode bikarbone
- 4 ravne kašike đumbira
- 1 kašičica cimeta
- 250 g margarina
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jajeta
Za dekoraciju:
- 200 g šećera u prahu
- 1 belance
- 1 limun
- čokoladne mrvice
Testo:
1. U dubljoj posudi sjediniti margarin, smeđi šećer i jaja, pa umutiti mikserom. U umućenu masu dodati brašno, so, đumbir, cimet i sodu bikarbonu te umesiti testo.
2. Testo razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa modlicama za kolače vaditi željene oblike.
3. Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, poređati medenjake i peći ih oko 10 minuta na 150 °C.
4. Pečene medenjake ostaviti da se ohlade pa ih umakati u masu za dekoraciju od belanaca i šećera, i posuti čokoladnim mrvicama.
Dekoracija:
1. Belance umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)