Moguće je! Trik kako da uštedite 5.000 evra za godinu dana

Moguće je! Trik kako da uštedite 5.000 evra za godinu dana

Autor: | 09/02/2024

0

Kako uštedeti 5.000 evra za godinu dana

Novac ne pada s neba, to svi znamo, i dok ne zasučemo rukave i ne potrudimo se, teško da ćemo živeti bolje. Osim ako ne dobijemo sedmicu na lotou, ali i za to moramo da ispunimo uslov - da smo rođeni pod srećnom zvezdom.

No, ako smo pažljivi i ne razbacujemo se, ako ne trošimo novac na nešto što nam ne treba, a tome smo često skloni, možemo lepo da uštedimo.

Ali, problem je u tome što ne umete da štedite? Ne brinite, postoji efikasno rešenje, i vrlo je lako.

Shutterstock

 

Predstavljamo vam metodu koju je osmislio finansijski guru Dejv Remzi, autor nekoliko knjiga i čuvene rečenice: „Kupujemo stvari koje nam ne trebaju novcem koji nemamo kako bismo impresionirali ljude do kojih nam nije stalo”.

Pročitajte: Horoskop milijardera - Najbogatiji ljudi rađaju se u OVOM znaku!

Na papirićima napišite brojeve od jedan do sto. Možete da koristite i koverte umesto papirića. Odaberite jedan dan u sedmici i svake nedelje izvucite dva papirića ili dve koverte.

Shutterstock

 

Metod 100 koverti

Iznos koji piše na njima morate da pretvorite u evre, da saberete i odvojite na stranu. Na primer, ako izvučete brojeve pet i 24, te nedelje morate na stranu da stavite ukupno 29 evra.

Desiće se, normalno, da odaberete i veće cifre - recimo 99 i 45, što znači da treba da sklonite 144 evra na stranu. Da li imate toliko da ostavite nedeljno? Možda ćete imati ako budete dovoljno jaki da odolite potrošačkim izazovima.

Razmislite gde su „rupe”, odakle „curi” novac, gde ga trošite i da li vam je potrebno to što kupujete. S druge strane, obratite pažnju i na stvari koje možete da prodate. Sigurno ima dosta toga što vam uopšte nije potrebno.

Shutterstock

 

Da li imate neki komad nameštaja koji skuplja prašinu? Neki antikvitetni predmet koji nema emotivnu vrednost, odnosno niste ga dobili od bliske osobe koja vam znači?

Možda kvalitetna garderoba koja je u odličnom stanju, skoro nova, a niste je nosili godinama? Prodaja „sakupljača prašine” može da vam donese dosta novca.

Ako se držite pravila, na kraju ciklusa, posle šest meseci, trebalo bi da sakupite tačno 5.050 evra, pa nije čudo što je metod „100 koverti” zaludeo svet.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Pročitajte još