Vatrena piletina

Vatrena piletina

Autor: | 12/08/2016

0

Potrebno je:

1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)

2 srednje glavice crnog luka
3 veća češnja belog luka
2 veće crvene paprike
1 ljuta paprika
400 g pelat paradajza
3 kašike paradajz pirea
120 ml vode
1 kašičica šećera
100 g milerama
ulje

Začini:

1 kašika sveže, izrendanog đumbira
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevenog, ljutog, crvenog bibera
1/2 kašičice kurkume
1/3 kašičice mlevenog, crnog, bibera
2 kašičice suvog bljnog začina

Priprema

Pileće meso iseći na kocke, crni i beli luk, kao i ljutu papriku, sitno iseckati, a crvenu papriku iseći na trake. Pelat paradajz izručiti u, odgovarajuću, posudu i iseckati.
U dublji tiganj (ja sam koristila vok tiganj) sipati ulje i staviti da se ugreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso da se prži. Kada meso porumeni izvaditi ga u tanjir, rešetkastom kašikom.
U masnoći, gde se meso pržilo, dodati crni luk i dinstati da luk porumeni, oko osam minuta. Zatim dodati, iseckani, beli luk i izrendan đumbir. Krčkati dva minuta, pa ubaciti crvenu i ljutu papriku. Nastaviti krčkanje, još, dva minuta.
Zatim posuti začinima (korijander, kim, crveni biber, kurkuma, crni biber i suvi biljni začin). Sve dobro promešati, pa dodati iseckan pelat paradajz, vodu, paradajz pire i šećer. Promešati i, kada dođe do vrenja, vratiti meso, u tiganj. Poklopiti i, na tihoj temperaturi, krčkati deset minuta.
Zatim dodati mileram, promešati, da se mileram rastopi, i poslužiti, sa prilogom po želji (pirinač ili krompir pire).

Komentari (0)

Loading
Bojan Guliver/Thinkstock
Tagovi: recepti