Potrebno je:
1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
3 veća češnja belog luka
2 veće crvene paprike
1 ljuta paprika
400 g pelat paradajza
3 kašike paradajz pirea
120 ml vode
1 kašičica šećera
100 g milerama
ulje
Začini:
1 kašika sveže, izrendanog đumbira
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevenog, ljutog, crvenog bibera
1/2 kašičice kurkume
1/3 kašičice mlevenog, crnog, bibera
2 kašičice suvog bljnog začina
Priprema
Pileće meso iseći na kocke, crni i beli luk, kao i ljutu papriku, sitno iseckati, a crvenu papriku iseći na trake. Pelat paradajz izručiti u, odgovarajuću, posudu i iseckati.
U dublji tiganj (ja sam koristila vok tiganj) sipati ulje i staviti da se ugreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso da se prži. Kada meso porumeni izvaditi ga u tanjir, rešetkastom kašikom.
U masnoći, gde se meso pržilo, dodati crni luk i dinstati da luk porumeni, oko osam minuta. Zatim dodati, iseckani, beli luk i izrendan đumbir. Krčkati dva minuta, pa ubaciti crvenu i ljutu papriku. Nastaviti krčkanje, još, dva minuta.
Zatim posuti začinima (korijander, kim, crveni biber, kurkuma, crni biber i suvi biljni začin). Sve dobro promešati, pa dodati iseckan pelat paradajz, vodu, paradajz pire i šećer. Promešati i, kada dođe do vrenja, vratiti meso, u tiganj. Poklopiti i, na tihoj temperaturi, krčkati deset minuta.
Zatim dodati mileram, promešati, da se mileram rastopi, i poslužiti, sa prilogom po želji (pirinač ili krompir pire).
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)