Sofija Milošević otkriva tajnu svoje lepote: Obožavam kokosovo ulje!

Vitak stas, negovana koža i bujna kosa čine je jednom od najlepših žena na našoj javnoj sceni. Niko ne ostaje ravnodušan kada je ugleda. Iako se na javnim događajima uglavnom pojavljuje u vamp stajlingu, privatno uživa u neobaveznim izdanjima, bez teške šminke, savršene firzure ili visokih potpetica. Lepa Sofija Milošević otkriva nam kako joj polazi za rukom da blista u svakom trenutku i priznaje da se, iako joj je tek dvadeset i osam godina, već podvrgla određenim anti-ejdž tretmanima, ne bi li usporila proces starenja i stvaranja bora. Negu pre svega počinje u tanjiru, na kome se uvek nalaze zdrave namirnice, a tu je i bjuti rutina koju svakodnevno praktikuje.

Ušli smo u novu sezonu, stigli su hladniji dani. Da li negu prilagođavate nižim temperaturama?

– Ovo je vreme koje donosi razne promene. One se vide svuda, pa i na našoj koži. Trudim se da jedem što više svežeg povrća i voća, jer je ishrana osnov zdravog i lepog tena. Primenjujem ustaljene navike, a nastavljam i da koristim kreme sa blagim zaštitnim faktorom, jer sunce zna da bude intenzivno iako je leto prošlo. Obavezan je i odlazak kod kozmetičara koji će, uz dobar piling, pripremiti kožu za hladniji period. Pošto jesenje dane provodim u Njujorku, vreme zna da bude promenljivo, sa puno vetra. Hidratacija i adekvatna zaštita su ključ.

Koliko često posećujete kozmetičara?

– Rastrzana sam čestim putovanjima, tako da nisam baš redovna mušterija u kozmetičkim salonima, ali trudim se da ih posetim pred promene godišnjih doba.

Koju bjuti rutinu primenjujete ujutru, a koju u večernjim časovima?

– Zbog prirode posla, koji podrazumeva veliku količinu šminke, nastojim da je privatno što manje koristim. Ujutru se ispljuskam mlakom vodom i koristim gel za umivanje kako bi se skinuo sebum koji nastaje tokom noći. Potom nanosim hidrantnu kremu i balzam za usne. Uveče dekontaminiram lice od svih dnevnih uticaja tako što ga dobro očistim tonikom i u finišu nahranim kvalitetnom noćnom kremom.

Puder ili tonirajuća krema?

– Tonirajuća krema, uvek. Odavno sam prestala da koristim pudere. Oni loše utiču na mene, jer zatvaraju pore, pa koža ne može da diše.

Jeste li verni određenim proizvodima ili volite da eksperimentišete?

– Kako kad. Nekim preparatima sam verna godinama, ali volim da isprobam i nešto novo.

Iz vašeg iskustva, da li su skuplji preparati efikasniji?

– Najbolji preparati su oni koji „rade posao” i koji vama najviše odgovaraju. Ima nekih proizvoda koji su izuzetno skupi, ali njihova cena ne opravdava kvalitet.

Foto Mirko Tabašević

 

Koji preparat za negu tela najviše volite?

– Obožavam kokosovo ulje, prvenstveno zato što je prirodan proizvod i prelepo miriše. Volim sve proizvode od kokosa.

Kako se borite sa celulitom? Odlazite li na maderoterapiju?

– Hvala Bogu, još uvek nemam velikih problema sa celulitom. Borim se kvalitetnom ishranom i masažama.

Uz predivan ten i kožu, vaš zaštitni znak je i kosa. Kako je negujete?

– Moj odgovor je ponovo – kokosovo ulje. (smeh) Stavim ga na kosu i držim cele noći, kao neku vrstu pakovanja. Osim toga, koristim i vitamine za jačanje kose.

Deana ĐukićMirko Tabašević

Više o temama: