Nije lako, ali je moguće: Kako se odupreti porivu za šopingom

Nije lako, ali je moguće: Kako se odupreti porivu za šopingom

Autor: | 17/08/2019

0

Imale ste loš dan, iznevirao vas je šef ili kolege na poslu, i sa partnerom stvari ne stoje baš najbolje u poslednje vreme, pa zašto se ne utešiti jednim dobrim šopingom? Ili ste sjajno raspoložene i baš sve je potaman, a  dobar šoping će učiniti da se osećate još bolje. Ionako su rasprodaje na sve strane i nije važno što vam većina od tih stvari koje ćete doneti kući nije potrebna -važno je da se kupuje. I onda, ponovo obećavate sebi da nećete trošiti novac na nepotrebne stvari. Zato evo saveta kako da odolite nepotrebnom šopingu.

Ostavite kreditnu karticu kod kuće

Da li vam je zaista neophodna kreditna kartica za odlazak na kafu sa prijateljicama ili za odlazak na posao? Ako vam je stalno pri ruci može se dogoditi da je upotrebite i ona kada vam nije neopodna, a "život na kredit" može imati posledice.

Spremni u rasprodaje 

Zaslepljeni natpisima "sniženja", "akcije" često nakupujemo  i šta treba i šta ne.  Zato je najbolje je da napravite spisak šta vam potrebno pa tek onda da odete u razgledanje ponude.

Planirajte troškove

Najbolje da početkom meseca izračunate koliko vam zaista ostaje novca koji možete da potrošite na garderobu. Ukoliko niste u mogućnosti da obnavljate garderober novac ostavite kod kuće, jer nije lako odoleti iskušenjima.

Izbegavajte šoping ako imate loš dan

Dan kada vam nište ne ide od ruke, ne opterećujte šopingom. Psiholozi tvrde da mnogo bolje rasuđujemo prilikom kupovine onda kada smo dobro rasploženi. Dakle, bolji odevni predmet ćete doneti kući ako idete u šoping u dobrom rasploženju.

 

 

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: šoping