Čak 10 produktivnih stvari koje možete raditi tokom izolacije

Čak 10 produktivnih stvari koje možete raditi tokom izolacije

Autor: | 13/04/2020

0

To što smo već nekoliko nedelja zatvoreni u svojim domovima, ne znači da je život u potpunosti stao, evo šta sve produktivno možete da radite svakog dana dok ste u izolaciji

Da li vam se čini da polako ostajete bez ideja kako da upotpunite svoje slobodno vreme dok ste zatvoreni u kući zbog pandemije koronavirusa?  Čak iako radite od kuće, ili spremate ispit, kuvate po nekoliko jela dnevno, slobodnog vremena opet imate.

Ne brinite, ako ste ostali bez ideja, evo liste veoma zanimljivih aktivnosti, sa kojima možete produktivno da upotpunite svoje vreme.

Učite novi jezik

Sećate li se samo koliko često ste uhvatili sebe kako izgovarate da želite da naučite novi jezik, ali da nemate dovoljno vremena za to. Ovo je vaša šansa!

Sa sjajnim online video lekcijama na Jutjubu, kao i online tutorijalima, brzo ćete naučiti osnove italijanskog, engleskog, nemačkog ili španskog jezika.

Sredite garderober dok ste u izolaciji

Krajnje je vreme da svoj fashion kutak dovedete u red. Izbacite sve stvari koje godinama niste nosili i kada prođe čitava ova situacija poklonite ih nekome ko će ih sa zadovoljstvom nositi.

Pročitajte i: Poznati kuvari savetuju šta da kupujete za vreme koronavirusa

Naučite da svirate neki instrument

Slično, kao i sa stranim jezicima. Instrument godinama imate u svom domu, a sada i vremena da savladate osnovna pravila. Opustite se, svako učenje i vežbanje instrumenta u početku zvuči smešno, ali vremenom ćete biti sve bolji.

U izolaciji ažurirajte svoj CV

Za ovaj korak, čini se, skoro nikada nemamo vremena. Detaljno jeste, zahteva punu koncentraciju, a uz neku laganu muziku i činiju kokica ili omiljenu tortu, uspećete da napišete CV u kratkom roku.

Izdvojite sve važne poslovne na kojima ste radili, upišite nova saznanja i veštine koje ste stekli. Ne zaboravite da je dobro napisan CV prvi i najvažniji korak u pronalaženju novog posla.

Pročitajte i: Kako ukloniti trajni lak kod kuće?

Pokrenite blog

Da, zašto da ne?!

Imate toliko znanja iz neke oblasti ili volite da kuvate, pišete pesme, priče... Zašto ne biste napravili svoju web stranicu ili na jednom mestu sakupili sve ono što vas čini srećnim. Sigurno će se mnogima svideti to što ste vi i što sjajno radite.

Napravite svojim mališanima kreativne igračke

Dosta je bilo mobilnog telefona, igrica na računarima i tabletima. Složićete se da je krajnje vreme da svojoj deci pokažete kako ste se vi nekada igrali i koliko je mašta ključna u odrastanju.

Ideje za kreativne igračke kao i igre, možete pronaći na brojnim sajtovima namenjenim deci, kao i na Pinterestu, a možete ih i sami smisliti.

Vežbajte i budite fit

Kako su teretane odavno zatvorene, ostaje vam da svoju linuju održavate vežbanjem u svom domu. Ne budite lenji, jer samo pola sata dnevno biće dovoljno da ostanete fit i da višak kilograma ne bude i vaš problem nakon vanrednog stanja.

Pročitajte i: Saveti nutricioniste - Evo kako da se ne ugojite u izolaciji

Bavite se aktivnostima u bašti

Ukoliko ste od onih srećnika koji žive u kući ili imaju baštiu sa cvećem u svom dvorištu, onda vam sigurno ovih dana nije dosadno.

Vreme je za sadnju novog cveća, okopavanje vrta, kao i farbanje klupica i stolica. Pustite mašti na volju i sredite svoj omiljeni kutak za uživanje u prirodi.

Sredite špajz

Da, sada više nema mesta za izgovore. Otvorite vrata špajza i krenite od prve police. Bićete iznenađeni koliko ćete prostora dobiti nakog izbacivanja svih suvišnih kesa, praznih plastičnih kutija i ostalih sitnica koje ste samo bespotrebno gomilali.

Napišite priču ili knjigu

Oni koji vole književnost sada sigurno uživaju u čitanju brojnih svetskih bestselera. Ali kako vam se čini da probate i sami da nešto napišete?

To ne mora odmah biti roman, ali probajte sa nekom zanimljivom pričom ili pesmom. Nikada se ne zna u kome čuči budući pisac, ukoliko se to i ne pokuša, makar i na kratko.

hellomagazin.rs guliver/getty

Najnovije vesti