Sezona prehlada je u punom jeku: Kako zaštititi decu i ojačati im imunitet

Sezona prehlada je u punom jeku: Kako zaštititi decu i ojačati im imunitet

Autor: | 30/01/2024

0

Imuni sistem je odbrambeni mehanizam našeg tela. Sve mašine ovog sveta mogu da prestanu da rade, ali ova u nama – ne sme.

Taj kompleksni sistem čuva organizam od raznih agresora – virusa, bakterija, infekcija i drugih spoljnih neprijatelja.

 

No, ponekad se desi da uspori, oslabi, da se, na kraju krajeva, ošteti. Deo koji lošije funkcioniše treba što pre popraviti kako se kvar ne bi proširio na ostatak mašinerije. To nam je jasno i bez majstora.

Smenu godišnjih doba ne možemo da zaustavimo, od hladnoće ne možemo da pobegnemo, a virusi vrebaju sa svih strana i čekaju povoljnu priliku za napad.

Na posao moramo, u školu takođe, a oko nas svi kašlju, kijaju, jedva pričaju... Sezona prehlada je u punom jeku. U takvom spletu okolnosti ostaje samo jedno – da nabildujemo imunitet.

Pored hrane pune vitamina i minerala, na raspolaganju su nam i dodaci ishrani, suplementi koji možda nisu zamena za lek ili namirnice, ali mogu da pomognu u jačanju prve linije odbrane.

Svi čiji je posao vezan za kancelariju i na dnevnom nivou dolaze u kontakt sa više ljudi, kao i roditelji dece školskog uzrasta, naročito mlađeg, svesni su da kretanje u kolektivu donosi brojne zimske izazove.

Nije lako održati zdravlje u savršenom stanju. A možda i jeste? Zavisi od asistenata u vidu suplemenata i kvaliteta njihovog sadržaja.

Shutterstock

 

Deca su posebno osetljiva u ovom periodu. Brojni su faktori koji doprinose povećanju rizika od prehlada: bakterije, virusi, hladno vreme, nedovoljan unos vitamina... Lako je pokupiti zarazu u kolektivu, naročito u vrtiću ili školi.

Bolje sprečiti nego lečiti, u tome se svi slažemo, ali ako osetimo da su deca, ili mi, na pragu prehlade, treba učiniti sve da se što bezbolnije prođe kroz problem. Prilagoditi ishranu, pojačanu vitaminima i proteinima, više se odmarati, obezbediti dovoljno sna. Voće i povrće su riznice vitamina, a tu su i busteri, odnosno suplementi.

Imamo sjajan predlog...

BiVits® ACTIVA Immunity Junior preporučuje se za očuvanje dobrog opšteg zdravlja deteta, jačanje imuniteta, prevenciju respiratornih infekcija, virusnih infekcija kod dece u kolektivu, kao i infekcija srednjeg uha, kod dece sa akutnim i hroničnim infekcijama (prehlada, grip, pneumonija), kao i sa hroničnim oboljenjima (astma, alergijski rinitis).

Immunity Junior preporučuje se deci od tri godine i sadrži neophodne vitamine, minerale i fitonutrijente u odgovarajućim dozama da bi se postigao pravi balans imuniteta i dostigla maksimalna podrška u prevenciji i borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija.

Prijatnog ukusa šumskog voća, tri tablete za žvakanje tokom dana zadovoljavaju preporučenu dnevnu dozu mikronutrijenata, a u sastav ulaze 12 vitamina, sedam minerala i eskrakt ploda šipurka. Za najbolje rezultate preporuka je da se proizvod koristi najmanje tri meseca.

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock