Krem čorba od pečuraka po receptu Cece Ražnatović je ukusno jelo u kom možete uživati ne samo preko vikenda, za porodičnim ručkom.
Svetlana Ceca Ražnatović ne krije da baš i nije od onih žena koje su očarane kuhinjom, ali kada treba da kuva to rado čini. Jela iz Cecine kuhinje su ukusom raskošna, a što se baratanja tehnikama pripreme tiče Ceca ni ne pretenduje da postane velemajstor.
Ivica Veselinov/ATA Images
Jela na kašiku su omiljen izbor po ukusu ove pevačice, a među njima se naročito ističu čorbe. Evo kako Ceca gleda na vrednost kuvanih jela i zbog čega ne može da odoli čorbama...
- Nisam neka kuvarica i to je prosto i normalno. Moj posao podrazumeva stalna putovanja i nespavanje, ali to ne znači da ne umem da skuvam bar nešto. Ako se ja pitam, najbolji obrok koji je istovremeno i dijetalan i hranljiv, svakako je čorba. Volim i onu domaću iz detnjstva, od junetine, ali ništa ne fali ni čorbici od svežih pečuraka. Obe se lako spremaju, a toliko su ukusne da glavno jelo uopšte nije neophodno. Posebno ako pazite na liniju – izjavila je ranije Ceca za Vip magazin.
Pročitajte Ovaj broj cipela nosi Ceca Ražnatović, neočekivano, zar ne?
Krem čorba od pečuraka po receptu Cece Ražnatović razbudiće vaša čula i ugrejati tokom hladnih dana. Isprobajte je još danas, jer za pripremu nije potrebno puno vremena.
Freepik/freepik
Sastojci
- 300-400 g šampinjona
- 2 manje šargarepe
- komadić korena celera
- pola struka praziluka
- mala glavica luka
- 1 lovorov list
- mirođija, so, biber
- 2 dl kisele pavlake
- svež perušun
- 2 kašike brašna ili gustina (po želji)
- sveže rendan parmezan (po želji)
- seckani peršun (po želji)
Šampinjone očistite i iseckajte. Prokuvajte ih, izvadite šupljikavom kašikom i ostavite sa strane. U vodu u kojoj su se kuvali šampinjoni dodajte dosta mirođije, celer, šargarepu, praziluk, celu glavicu luka, lovor, so, biber.
Kada je sve skuvano, možete supu i da zapržite, po želji. Ako se odlučite za zapršku, u šoljicu vode stavite brašno ili gustin i promeštajte, pa dodajte u čorbu. Sve lepo promeštajte, dodajte kiselu pavlaku, pa sve usitnite štapnim mikserom.
Deo pečuraka možete da ostavite i u komadićima. Pred serviranje pospite svežim peršunom i parmezanom po ukusu.
Pročitajte još
Daleko od estrade: Nada Topčagić se u ovu kuću uvek vraća
Kuća Nade Topčagić na Tari je oaza mira
18/03/2025
Saznajte višePosne kiflice po receptu Ljiljane Blagojević su pravo remek-delo, unuka Miona je najslađi pomoćnik
Recept Ljiljane Blagojević za posne kiflice je veoma jednostavan
18/03/2025
Saznajte višeDanijela Dimitrovska uhvaćena kako jede burger i mastan pomfrit, u kameru rekla samo jedno
Ishrana Danijele Dimitrovske strogo je regulisana
17/03/2025
Saznajte višeOmiljena pita Cece Ražnatović lako se pravi, savršena za dane posta
Recept Cece Ražnatović za pitu sa šampinjonima
17/03/2025
Saznajte višeVaš poseban dan na najboljoj beogradskoj adresi
Hotel St. Regis u Beogradu pravo mesto za najbitnije trenutke
17/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)