Šta jede Zlatan Ibrahimović kad i u petoj deceniji izgleda kao Apolon? Na stolu uvek mora da bude OVA namirnica

Šta jede Zlatan Ibrahimović kad i u petoj deceniji izgleda kao Apolon? Na stolu uvek mora da bude OVA namirnica

Autor: | 19/05/2024

0

Ishrana Zlatana Ibrahimovića za savršeno telo

Zlatan Ibrahimović, švedski fudbaler balkanskih korena, zlatnim slovima se upisao u istoriju sporta.

Nije mu bilo lako da se oprosti od travnatog terena i okači kopačke o klin, ali svi znamo da sportska karijera ne traje dugo. Uostalom, rano i počinje, od malih nogu.

Photo by Marco Luzzani/Getty Images

 

Ibrakadabra je u oktobru napunio 42 godine, ima dva već odrasla sina, više od dve decenije deli život sa zgodnom Helenom Seger, no, moramo da primetimo još nešto – kako vreme prolazi, on sve bolje izgleda.

Pročitajte: Sin Zlatana Ibrahimovića krenuo očevim stopama, a evo zašto nosi dva prezimena

U čemu je tajna, osim što je doskoro trenirao svakog dana i klesao mišiće u teretani? Sada svakako ima više vremena da ih, sa sve tetovažama, reklamira na plažama i luksuznim jahtama.

Režim ishrane ne menja, bez obzira na to što sada može da se opusti i uživa u najrazličitijim jelima.

 

 

Kada je meso u pitanju, na Ibrinom meniju je pileće belo meso, ponekad i sušena govedina. Ipak su proteini najvažniji. Vitamine unosi preko svežeg voća i povrća, koje konzumira svakog dana.

Svojevremeno, dok je igrao u Juventusu, italijanski nutricionisti savetovali su mu da uzima po osam badema dnevno, jer su bogati magnezijumom i zdravim mastima. Magnezijum čuva mišiće od grčeva, do kojih često ume da dođe posle velikih napora.

Shutterstock

 

Smrznute namirnice bile su mu strogo zabranjene dok je igrao, sladoled nije smeo ni da lizne, a i testenine je izbegavao, iako je živeo u Italiji gde se podrazumevaju.

Pročitajte: Ovo je majka Zlatana Ibrahimovića - Nekad se mučila kao čistačica, danas ima crkvu od 9 miliona evra

Da li se ishrana Zlatana Ibrahimovića u međuvremenu promenila? Ne bismo rekli. Apolonsko telo otkriva da i dalje redovno vežba i da se pridržava određenih pravila kada je jelovnik u pitanju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Rudy Carezzevoli/Getty Images