Iako je već godinama stanovnik Beograda, Milan Vasić koristi svaki slobodan trenutak da ode u selo Ropotovo, kod Kosovske Kamenice, gde mu žive roditelji.
Majka Olga uvek ga dočeka sa omiljenim jelima, među kojima je i kosovska pogača.
“Je l' neko za kosovsku pogaču”, zapitao je glumac pratioce na Instagramu, uz fotografiju maminog specijaliteta.
Pročitajte: Ja sam momče sa Kosova - Milan Vasić pokazao porodičnu kuću u selu kod Gnjilana
Osim reči hvale, mnogi su Milanu uputili i pitanje - kako se pravi kosovska pogača koja izgleda neodoljivo.
Kako se pravi kosovska pogača
Neophodni sastojci su: 200 ml mlake vode, 200 ml mlakog mleka, 2 / 3 kocke kvasca, 2 kašičice šećera, 750 grama brašna, so po želji, 2 do 3 kašike ulja.
Kosovska pogača se priprema brzo i jednostavno. Izmrvite kvasac, dodajte šećer i kašiku brašna, pa sipajte vodu i mleko koje ste pomešali i zajedno ugrejali.
Pročitajte: Vesna Zmijanac pravi najbolji kupus sa teletinom, recept ćete sigurno zapisati
Izmešajte i ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte so i ulje. Postepeno sipajte brašno dok ne zamesite testo.
Možete nauljiti pleh ili koristiti pek-papir. Prebacite testo i rukama ga rastanjite, zatim premažite uljem i izbockajte viljuškom.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite 35 minuta na 220 stepeni, da pogača porumeni.
Pročitajte još
Bijonse dijeta zaludela Srpkinje! Skida 10 kilograma do Nove godine, ova voćka ključna
Bijonse dijeta pred Novu 2025. godinu
14/12/2024
Saznajte višeTamara i Vukan Vučić okitili jelku! Novogodišnja bajka kakvu svako dete sanja
Jelka Tamare Vučić je prelepa
13/12/2024
Saznajte višeCeo Senjak sija! Još nismo videli raskošniju od jelke Danilovićevih
Dom porodice Danilović okićen je nestvarno
13/12/2024
Saznajte višePriča koja traje – Noć knjige od 13. do 15. decembra
Noć knjige od 13. do 15. decembra 2024. godine
12/12/2024
Saznajte višeVisa podrška ženskom preduzetništvu kroz She’s Next: Nagrađene tri najbolje poslovne ideje
Podrška ženskom preduzetništvu kroz inicijativu She's Next
12/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)