Novogodišnja pita Slavice Rokvić je sve što vam treba
Slavica Rokvić je prava mađioničarka u kuhinji.
Redovno oduševljava svoje pratioce jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu, a ovog puta imamo pravu novogodišnju pitu koja će posebno obradovati one koji su na postu.
Možete je poslužiti uz predjelo ukoliko slavite kod kuće sa prijateljima Novu godinu ili je spremite za doručak i prvi dan u 2024. godini.
- Pronađoh sekund slobodnog vremena samo da ispunim obećanje za recept predivne posne pite - napisala je predivna Slavica i obradovala nas recepturom.
Pročitajte: Jednostavno, a izvrsno - Domaća pašteta po receptu Slavice Roković od 5 proverenih sastojaka
Novogodišnja pita Slavice
Sastojci:
- pakovanje tankih kora za pitu - 500 g
- 900 g plavog patlidžana - izrendati na krupnije
- 3 veće šargarepe - izrendati na krupnije
- 2 šake kopriva (koristila sam iz zamrzivača) samo izmrvila
- jedan veći sitno seckani praziluk
- šolju pirinča skuvati
- malo ulja i kisele vode
Priprema:
Na ulju izdinstajte praziluk, dodajte rendani plavi patlidžan koji ste prethodno obarili i ocedili, rendanu šargarepu i prodinstajte. Pri kraju dodajte kuvanu rižu, koprivu, biber, so, kurkumu i začine koje volite.
U tepsiju ređajte kore, svaku prvo premažite uljem i kiselom vodom, pa fil. I tako dok ne potrošite sve kore i fil. Na kraju pitu isecite na kockice. Ovu pitu uglavnom pravim uveče.
Prekrijem folijom i stavim u frižider. Ujutru dok se umijemo doručak je gotov.
Pročitajte: Ona ne zna za dosadan obrok - Doručak Slavice Rokvić će vas zasititi bez griže savesti
Pre nego što stavim pitu da se peče još jednom je premažem kiselom vodom i uljem i pečem u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 45 minuta. U toku pečenja premazujem je dva-tri puta. Ne zna se da li je lepša topla ili hladna.
Upamtite, sve što radite s ljubavlju, mora da uspe. Srećno!
Pročitajte još
Na Jovanjdan nikako nemojte jesti i piti ovo, zaboravljeni običaji koje godinama kršimo
Običaji za Svetog Jovana su ovi
20/01/2025
Saznajte višePrava domaćica zna: Kako da slavski kolač ne puca?
Kako da slavski kolač ne puca? Pitanje je koje muči i najveštije domaćice
19/01/2025
Saznajte višeDvorište Nataše Ninković je omiljeno mesto za okupljanje, botanička bašta u srcu Beograda
Dvorište Nataše Ninković je poput botaničke bašte
19/01/2025
Saznajte višeDanas je Bogojavljenje! Ovo nikako ne smete raditi
Običaji za Bogojavljenje su ovi
19/01/2025
Saznajte višeI Melina je imala problem: Ugojila se 45 kilograma, pa uz ovaj trik postala prezgodna
Dijeta Meline Džinović nakon trudnoće
18/01/2025
Saznajte višeBogojavljenske pihtije pripremaju se danas: Ovako su ih spremale i naše bake (recept)
Pihtije koje se prave na Krstovdan je tradicija koja spaja porodicu i donosi sreću u dom
18/01/2025
Saznajte više
Komentari (0)