Novogodišnja pita po recepturi Slavice Rokvić: Spojila je nespojive sastojke, da li biste se setili?

Novogodišnja pita po recepturi Slavice Rokvić: Spojila je nespojive sastojke, da li biste se setili?

Autor: | 13/12/2023

0

Novogodišnja pita Slavice Rokvić je sve što vam treba

Slavica Rokvić je prava mađioničarka u kuhinji.

Redovno oduševljava svoje pratioce jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu, a ovog puta imamo pravu novogodišnju pitu koja će posebno obradovati one koji su na postu.

Instagram

 

Možete je poslužiti uz predjelo ukoliko slavite kod kuće sa prijateljima Novu godinu ili je spremite za doručak i prvi dan u 2024. godini.

Instagram

 

- Pronađoh sekund slobodnog vremena samo da ispunim obećanje za recept predivne posne pite - napisala je predivna Slavica i obradovala nas recepturom.

Pročitajte: Jednostavno, a izvrsno - Domaća pašteta po receptu Slavice Roković od 5 proverenih sastojaka

Novogodišnja pita Slavice 

Sastojci:

  • pakovanje tankih kora za pitu - 500 g
  • 900 g plavog patlidžana - izrendati na krupnije
  • 3 veće šargarepe - izrendati na krupnije
  • 2 šake kopriva (koristila sam iz zamrzivača) samo izmrvila
  • jedan veći sitno seckani praziluk
  • šolju pirinča skuvati
  • malo ulja i kisele vode

Instagram

 

Priprema:

Na ulju izdinstajte praziluk, dodajte rendani plavi patlidžan koji ste prethodno obarili i ocedili, rendanu šargarepu i prodinstajte. Pri kraju dodajte kuvanu rižu, koprivu, biber, so, kurkumu i začine koje volite.

Instagram

 

U tepsiju ređajte kore, svaku prvo premažite uljem i kiselom vodom, pa fil. I tako dok ne potrošite sve kore i fil. Na kraju pitu isecite na kockice. Ovu pitu uglavnom pravim uveče.

Instagram

 

Prekrijem folijom i stavim u frižider. Ujutru dok se umijemo doručak je gotov.

Pročitajte: Ona ne zna za dosadan obrok - Doručak Slavice Rokvić će vas zasititi bez griže savesti

Pre nego što stavim pitu da se peče još jednom je premažem kiselom vodom i uljem i pečem u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 45 minuta. U toku pečenja premazujem je dva-tri puta. Ne zna se da li je lepša topla ili hladna.

Instagram

 

Upamtite, sve što radite s ljubavlju, mora da uspe. Srećno! 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti