Čudo zvano liposomalni glutation, čuvar našeg imuniteta sa maksimalnom apsorpcijom

Čudo zvano liposomalni glutation, čuvar našeg imuniteta sa maksimalnom apsorpcijom

Autor: | 11/03/2024

0

Originalni holandski liposomalni glutation, čuvar našeg imuniteta sa maksimalnom apsorpcijom

Glutation je neophodan našem organizmu i to je prvo što treba da znate o ovom tripeptidu, molekulu koji sadrži tri aminokiseline: glutamin, glicin i cistein. Prisutan je u svim ćelijama, a najviše ga ima u jetri i plućnom parenhimu, tkivima koja su najizloženija toksinima.

Proizvodnja glutationa počinje da opada u mlađem životnom dobu, već posle dvadesete godine, što znači da sa deficitom tog prirodnog antioksidansa postajemo lakši plen raznih bolesti i infekcija.

Shutterstock

 

Osim procesa starenja, do smanjenja nivoa glutationa dovode i preterana konzumacija alkohola, pušenje, određeni lekovi, kofein, upale, fizički i psihički napori, nedovoljno sna, stres koji nekad ne možemo da izbegnemo koliko god se trudili.

Tu su i teški metali koji se nakupljaju u organizmu, zagađenje vazduha, štetno zračenje… Često smo izloženi ne samo jednom od nabrojanih problema, već se suočavamo sa više njih.

Pomenuti faktori slabe i imuni sistem, čega uglavnom nismo svesni. Prva linija odbrane ume i da posustane pred nadmoćnijim agresorima, a da se to ne bi dogodilo, treba poslušati onu staru narodnu: „Bolje sprečiti, nego lečiti“. U ovom slučaju, rešenje mogu da budu suplementi.

PRVA LINIJA ODBRANE OD INFEKCIJA I VIRUSA

Glutation ima bezbroj važnih zadataka i iz više razloga predstavlja najvažniji antioksidans u ljudskom telu, ali i u ostalim živim bićima – životinjama i biljkama. Samim tim ga ima i u namirnicama kao što su meso, povrće i voće. Ova materija od vitalne je važnosti za zdravlje ćelija i pomaže u slučaju oštećenja njihovih funkcija.

Igra značajnu ulogu u eliminisanju svih vrsta toksina, uključujući teške metale, lekove, hemikalije, a poznato je da akumulacija otpada i onoga što telo ne stvara prirodnim putem može da utiče na zdravlje mozga, između ostalog i na razvoj Parkinsonove i Alchajmerove bolesti.

Shutterstock

 

Koristi glutationa su višestruke i uključuju sve organe. Pre svega, pruža snažnu podršku imunom sistemu, ubrzava oporavak od bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, otklanja umor i malaksalost, vraća snagu i vitalnost. Kada je jetra u pitanju, učestvuje u svim procesima detoksifikacije, ubrzava eliminaciju toksina, hemikalija i drugih zagađivača.

U velikoj koncentraciji nalazi se i u plućima, gde čuva tkivo i omogućava nesmetanu razmenu gasova. S druge strane, količina glutationa drastično je smanjena kod pušača, što je podatak koji bi trebalo da upali crvenu lampicu ako ne možete da zamislite život bez cigareta. Srećom, kao što smo već pomenuli, rešenje postoji.

BRIŠE ZNAKOVE STARENJA I REGENERIŠE KOŽU

Ovaj antioksidans jedan je od zlatnih standarda i u oblasti kozmetike, posebno otkako je otkriveno da ima moć da kao gumicom izbriše prve znake starenja. Antiejdžing efekat danas je na ceni, vrlo visokoj. Glutation poseduje fantastičnu sposobnost da spreči formiranje melanina i nastanak fleka. Koža lica postaje blistavija, zdravija i sjajnija, a kako pospešuje proizvodnju kolagena, automatski smanjuje bore.

Sportisti ga takođe hvale jer poboljšava performanse, povećava snagu i smanjuje umor. Ubrzava oporavak posle treninga ili takmičenja i regeneriše energiju. Čuva nervni sistem i pospešuje oporavak posle neuroloških oboljenja, posebno moždanih udara. Niz istraživanja pokazuje da je bolje zdravstveno stanje, nezavisno od životne dobi, vezano za ovu materiju.

Promo

 

Bez adekvatnog nivoa glutationa rizikujemo da od svog tela stvorimo pogodno tle za nastanak mnogih hroničnih bolesti današnjice. Zato je tu originalni holandski liposomalni glutation, koji je inkapsuliran u koncentrovanom stanju u obliku pilule. Može da sadrži i druge sastojke. Obično su s njim ukombinovani vitamini C i E, koji daju podršku i oporavak.

Liposomalni glutation višestruko doprinosi opštem zdravlju. Ponovo ističemo da eliminiše toksine i brine o zdravlju jetre, osim toga smanjuje insulinsku rezistenciju kod starijih, povećava pokretljivost osoba sa oboljenjima perifernih arterija, ublažava simptome Parkinsonove bolesti i respirativnih tegoba, pomaže u borbi sa autoimunim oboljenjima, smanjuje oksidativni stres i kod dece sa autizmom, podiže imunološki odgovor organizma, poboljšava stanje kod psorijaze.

Napominjemo da ovaj sjajni proizvod, koji se odlikuje i maksimalnom apsorpcijom, nema glutena, soje, pesticida ili alkohola, i da je pogodan i za vegane.

Shutterstock

 

ZBOG ČEGA NAM JE POTREBAN LIPOSOMALNI GLUTATION

Liposomalni glutation se odnosi na glutation koji je prošao poseban proces koji inkapsulira molekul unutar lipida. Ta procedura štiti molekul glutationa i drastično poboljšava apsorpciju. Već smo naveli da se ovaj tripeptid proizvodi u telu, ali i da nivo s godinama opada.

Mala količina dostupna je u određenim namirnicama, kao što su spanać, avokado i špargle, ali često nije dovoljna. Visokokvalitetni, klinički ispitani suplement liposomalnog glutationa je najbolji način da ga povećate u organizmu.

Istraživanja su pokazala da glutation koji nije u liposomalnom obliku ne utiče na povećanje nivoa te materije ili na smanjenje markera oksidativnog stresa. S druge strane, više studija je dokazalo da liposomalni već posle dve nedelje korišćenja može da podigne redukovani glutation u krvi, da poboljša intracelularnu apsorpciju i funkcije prirodnih ćelija ubica, kao i da utiče na oksidativni stres.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti