Redovno proveravate partnerov mobilni telefon? Evo šta to govori o vama!

Redovno proveravate partnerov mobilni telefon? Evo šta to govori o vama!

Autor: | 06/10/2020

0

Partnerov mobilni telefon i zavirivanje u poruke? Zašto da ne?! 

Kratko zavirivanje u poruke supružnika može biti zaista primamljivo, pogotovo ako znate da on nikada neće saznati za ovaj mali nestašluk s vaše strane. Zapravo, studije pokazuju da 34% žena i 62% muškaraca s vremena na vreme "njuška" po telefonu svog partnera. Suprotno mišljenju, razlog za to nije samo ljubomora. Ispostavilo se da postoje neki dublji psihološki motivi koji bi vas mogli naterati da proveravate kako i sa kim je vaš partner u kontaktu.

Imate nisko samopouzdanje

U većini slučajeva, kada neko zaviruje u partnerove tekstualne poruke, mejlove, DM-ove... zabrinut je da on nije dovoljan i ima potrebu da potraži potvrdu za to. Čak i u stabilnoj, dugogodišnjoj vezi, neki ljudi veruju da njihov partner zaslužuje nekog boljeg i da vrlo lako može da ga privuče druga osoba.

Ukoliko redovno uzimate partnerov mobilni telefon jednostavno niste zadovoljni vezom

U zdravoj vezi, oba partnera bezuslovno veruju i poštuju prava na privatnost onog drugog. Ali, ako neko oseti snažnu potrebu da uhodi, ovo bi mogao biti razlog koji će ozbiljno da dovede vezu u pitanje.

Pročitajte: Horoskop otkriva sve muške mane - Ko je previše ljubomoran, a ko je sebi uvek na prvom mestu

Razmišljate o tome da prevarite partnera

Nezdrava radoznalost prema njegovom ličnom prostoru može da znači i da razmišljate o nekoj drugoj osobi. Drugim rečima, ako sumnjate da će se nešto neprikladno dogoditi ili se već dešava, možda to radite zato što znate da ste i sami sposobni za tako nešto.

Imate problema sa poverenjem

Poverenje je temelj zdrave veze, a na to koliko je nekome lako verovati u velikoj meri utiču prošla iskustva. Posle nekog poraza ili "pada", osobe obično postanu preosetljive. Zato svaki nevin gest ili reč može da podigne alarm u glavi. Razmislite, to ima upravo sa vama i koliko ste nesigurni, a najamanje sa vašim trenutnim partnerom.

Niste u stanju da postavite zdrave granice

U svakoj vezi treba da postoje granice i njihovo kršenje nikada nije u redu. Ako jasno stavite do znanja da poštujete svoj lični prostor i ne dozvoljavate nikome da ga napadne, nemojte ni vi to da radite.

Pročitajte: Ljubav i ljubomora – bolna, ali potrebna emocija

Plašite se otvorenog razgovora

Ako proveravate partnerov mobilni telefon umesto da otvoreno i iskreno izrazite svoja osećanja, budite iskreni prema sebi, nešto skrivate.

Potrebna vam je pažnja

U nekim slučajevima prekid komunikacije tera osobu da radi stvari na koje nije ponosna, na primer kada proverava partnerov mobilni telefon. Možda ste jednostavno radoznali da saznate šta se dešava u njegovom životu i želite da provodite više vremena s njim. Jasno i glasno mu to recite.

Niste spremni za ozbiljnu vezu

Ako proveravate partnerov telefon iza leđa, radije nego da razgovarate sa njim, ovo bi mogao da bude znak da niste previše zainteresovani ili zreli za tu vezu. Umesto da se šunjate i "kopate" po njegovom telefonu, zašto ne biste otišli direktno do izvora i pitali ga šta vas zanima. Ako to ne možete da uradite kada su neke jednostavne teme u pitanju, kako biste razgovarali o ozbiljnijim temama?

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty