Made in Italy: Modna revija inspirisana kraljicom Jelenom Savojskom

Made in Italy: Modna revija inspirisana kraljicom Jelenom Savojskom

Autor: | 16/04/2024

0

Modna revija inspirisana kraljicom Jelenom Savojskom

Povodom dana „Made in Italy” i obeležavanja 100 godina od kada je započeta izgradnja italijanske Ambasade u Beogradu, po želji italijanske kraljice Elene od Montenegra (Jelene Savojske), kao zdanja koje je na simboličan način trebalo da predstavi dugu i bogatu tradiciju odnosa između Rima i Beograda, a u organizaciji Ambasade Italije i agencije „Fabrika”, sinoć su u rezidenciji italijanskog ambasadora održane dve originalne modne revije inspirisane reginom Elenom.

Fabrika

 

Na reviji crnogorske kreatorke, istoričarke umetnosti i likovne kritičarke dr Anastazije Miranović predstavljena je kolekcija inspirisana epohom dinastije Petrović-Njegoš i kraljicom Jelenom Savojskom.  

Fabrika

 

Svi modeli su rađeni rukom i svaka haljina je pravo umetničko delo. Kreatorka je posebnu pažnju posvetila dopunskom asortimanu, koji je oživeo atmosferu epohe u kojoj je živela Jelena Savojska. 

Fabrika

 

Revija italijanskog kreatora, kostimografa i scenografa Mikelea Gaudiomontea, poznatog i po rukom slikanim modelima, predstavila je kolekciju „Putovanje na Mesec”, posvećenu Jeleni Savojskoj. Posebnu pažnju i oduševljenje na samom kraju izazvala je predivna svilena haljina na kojoj je bio iscrtan lik kraljice. 

Fabrika

 

Publika među kojom su bili brojni ambasadori, zvaničnici, predstavnici međunarodnih organizacija, ali i ličnosti iz javnog života, pre svega kulturnog, koji se ne mogu često videti na javnim događajima, osećala se kao da je na dvoru, uživala je i burnim aplauzom ispratila spektakularne modele koje su prikazali kreatori. 

Fabrika

 

U okviru ovog događaja promovisan je i čuveni italijanski brend šminke KIKO Milano, koji je prisustvo na reviji povezao sa otvaranjem prve KIKO prodavnice u Podgorici, postojbini regine Elene kojoj je bilo posvećeno ovo veče.

Fabrika

 

Generalni sponzori manifestacije bili su UniCredit banka i Banka Intesa, a sponzori večeri hotel AMI Petrovac, hotel Nobel Beograd i M2Communication koji je bio zadužen za total design. Veliki doprinos originalnom utisku događaja dao je tim frizera Bojana Nastasića i šminkerke Bojane Dumić.

Fabrika

 

Fabrika

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Fabrika

Pročitajte još