Dva trika uz pomoć kojih ćete izgledati mršavije u haljini

Dva trika uz pomoć kojih ćete izgledati mršavije u haljini

Autor: | 11/07/2015

0

Gotovo svaka žena na sebi ima nešto što bi odmah promenila, a najveći kompleksi kriju se iza pokojeg kilograma viška. No kako biste izgledali elegantnije i lepše ponekad vam je potrebno samo nekoliko trikova koji se kriju u položaju tela.

Položaj tela i držanje u trenu mogu da učine figuru elegantnijom i ženstvenijom. No, isto tako, stav ženskog tela vizuelno može "skinuti" kilograme. Nije reč o instant receptu za mršavljenje, već u malim, ali velikim promenama položaja tri ključna dela tela.

1. Opuštene grudi i dekolte
Za grudi koje više ne stoje kao nekada najbolje rešenje je odgovarajući grudnjak. No držanje, odnosno položaj tela može napraviti neverovatni vizuelni push-up efekat

Opuštene grudi dodatno naglašavaju spuštena ramena koja otkrivaju slabe mišiće gornjeg dela leđa, vrata i ramena. Slabljenje mišića povlači ramena prema napred, a time i vrat zbog čega izgledate pogrbljeno, a grudi uvučene i opuštene.

Rešenje: Svaki put kada ste u mogućnosti ispravite leđa, spustite ramena i gurajte ih prema nazad, izdužite maksimalno vrat i podignite bradu. Zadržite položaj čim duže, opustite se te ponovite istu vežbu.

2. Naglašen stomak
Masno tkivo na stomaku ne može se skinuti preko noći, ali uz "pametno" donje rublje za oblikovanje tela lako se može kamuflirati. Međutim elegantan izgled zavisi i od vašeg položaja tela.

Uzrok naglašenog stomaka, čak i kod žena koje nemaju problema s viškom kilograma leži u položaju kukova i karlice koja je izbačena prema napred. Kako biste ispravili ovu deformaciju kičme i kukova potrebno je izdvojiti malo vremena za jednostavnu vežbu.

Kleknite na jedno koleno, a na drugu nogu se oslonite na stopalo, dakle stanite u položaj za prosidbu. Ispravite leđa i počnite da gurate karlicu prema napred koliko god možete. Zadržite položaj 30 sekundi, pa ponovite postupak nekoliko puta jednom i drugom nogom.

Rešenje se krije u vašoj zadnjici. Svaki put kada stojite uspravno, izravnajte ramena i kičmu i gurajte zadnjicu prema nazad. Možda ćete se osećati neobično, ali stomak će odmah izgledati ravnije, a vi ženstvenije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Thinkstock hellomagazin
Tagovi: haljine