Tamara Dragičević: Srećna u ljubavi sa kolegom

Mlada glumica Tamara Dragičević već na studijama skrenula je pažnju na sebe zahvaljujući glavnoj ženskoj ulozi u predstavi „Aska i vuk“, posle čega se njena karijera razvijala vrtoglavom brzinom. Publika ju je kasnije zavolela u filmu „Montevideo, Bog te video“ i seriji „Miris kiše na Balkanu“, dok trenutno mogu da je gledaju u „Vojnoj akademiji“. Zahvaljujući nesumnjivom talentu i vrednom radu, ova lepa dama postala je jedna od omiljenih mladih glumica, a svoje slobodno vreme najviše voli da provodi u društvu porodice, prijatelja i emotivnog partnera, kolege Petra Benčine sa kojim se zabavlja nekoliko meseci.

Nedavno je počelo prikazivanje vaše nove serije „Vojna akademija“, kakve su reakcije gledalaca?
– Veoma dobre. Dobila sam mnogo pozitivnih komentara. U toj seriji igram kadetkinju Nadicu koja je u pešadiji. Ona je jedna brbljivica koja će se zaljubiti u kolegu Živojina Džakovića i njihov odnos će biti veoma interesantan.
Tokom priprema za snimanje imali ste priliku da neko vreme boravite u kasarni, kakvo je to bilo iskustvo za vas?
– To je bilo veoma zanimljivo iskustvo jer smo imali priliku da na stvarnoj vojnoj akademiji prođemo kroz kratku obuku. Naučili smo sve njihove stavove i pozdrave, kako se koristi oružje, kako se nosi uniforma ili kako se pravilno nosi beretka. Ustajali smo u šest ujutru i išli na smortu, a pre nego što se obratimo kapetanu morali smo da tražimo dozvolu. Imali smo priliku da se na licu mesta uverimo kako je to biti kadet.

Jeste li i za druge serije i filmove koje ste snimali imali tako ozbiljne pripreme?
Sve što sam radila do sada nije zahtevalo ovakvu vrstu pripreme. Kada sam,  recimo, snimala seriju „Miris kiše na Balkanu“, imala sam priliku da razgovaram sa Gordanom Kuić koja je u toj knjizi opisala život svoje porodice, što mi je veoma pomoglo. S druge strane, kada sam radila film „Montevideo, Bog te video“, imali smo susrete sa članovima porodice likova koji su opisani u tom ostvarenju i na taj način smo se takođe pripremali za rad.
Kakva je vaša uloga u nastavku filma „Montevideo, Bog te video“?
– Snimila sam do sada samo jedan deo, tek me čekaju novi snimajući dani. Moj lik se razvija i menja, ali ne bih mnogo da otkrivam o tome.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Miša Obradović

Više o temama: